Група доброволци от Хасково доставиха дарение с хранителни продукти в

...
Група доброволци от Хасково доставиха дарение с хранителни продукти в
Коментари Харесай

Доброволци от Хасково доставиха дарение в украинския град Чернивци

Група доброволци от Хасково доставиха подаяние с хранителни артикули в украинския град Чернивци. Там краткотраен заслон по пътя си към разнообразни европейски страни са намерили стотици хиляди бежанци от Централна и Източна Украйна.

Чернивци се намира на 35 километра от границата с Румъния. През последната седмица градът се трансформира в леговище за търсещите избавление от войната.

" Град Чернивци е 300 000, сега е към 550 000, тъй като от цялата страна идват тук и търсят превоз за Западна Европа, България, Турция, Гърция ", съобщи Христо Русев.

Всички хотели в града са цялостни. Работят единствено магазините за хранителни артикули и аптеките. Всички други търговски обекти са се трансформирали в самобитни лагери за бежанци.

" Където имат опция там са настанени. Имат условия, където да ги настаняват. Но имат потребност от помощ. Не са кой знае какъв брой положителни. Там има майки с деца ", сподели Христо Русев.

В града незабавно имат потребност от матраци, походни кревати, одеяла, медикаменти и храни. Христо Русев и негови другари от Хасково решили да оказват помощ с каквото могат.

" И донесохме хранителни артикули - млечни - сирена и кашкавали. Донесохме риба и боб, събрани от хасковски предприемачи ".

На връщане Христо ще транспорти в България украинци, които желаят да дойдат в страната ни.

" Да, има такива хора, които желаят да дойдат в България, които са мъчно преносими и не могат да отидат до границата до Сирет, с цел да могат да бъда извозени от българи. Сега ще създадем организация да влезе вътре и да ги вземе ".

Следващата седмица Христо и неговите другари ще провеждат ново подаяние от храни и медикаменти за хората в Чернивци, само че този път с рейс, с цел да могат да вземат и повече бежанци.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР