Група британски военни кораби отплаваха към Източното Средиземноморие във вторник.

...
Група британски военни кораби отплаваха към Източното Средиземноморие във вторник.
Коментари Харесай

И Великобритания праща военни кораби в Източното Средиземноморие

Група английски военни кораби отплаваха към Източното Средиземноморие във вторник. Това оповестиха от министерството на защитата на Обединеното кралство, представени от АП.

" Групата на Кралските военноморски сили, която включва RFA Argus и RFA Lyme Bay, напусна Гибралтарския пролив към Източното Средиземноморие за подсилване на районната непоклатимост и даване на варианти за непредвидени обстановки през идващите седмици ", се споделя в изказване на английското министерство на защитата. отдели в обществената мрежа X.

По-рано " Даунинг стрийт " съобщи, че Англия изпраща боен личен състав в района в поддръжка на Израел.

" Военна мощ, в това число аероплан P-8 (противоподводен Boeing P-8 Poseidon - IF), съоръжение за наблюдаване, два кораба - Lyme Bay и Argus, три хеликоптера Merlin и рота от Royal Marines, ще бъдат в положение за подготвеност за оказване на практическа поддръжка на Израел и сътрудниците в района, както и за обезпечаване на въздържане и сигурност ", сподели кабинетът на английския министър председател Риши Сунак.
 Англия ще ускори военното наличие в Северна Европа
Англия ще ускори военното наличие в Северна Европа

20 000 бойци ще бъдат ситуирани в района през идната година

На 7 октомври основаната в Газа радикална формация " Хамас " атакува Израел. В отговор израелските отбранителни сили започнаха военна интервенция против Хамас. Смята се, че сега израелските военни се приготвят за сухопътна интервенция в линията Газа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР