Грозно, долно, брутално и гротескно посегателство срещу българското, поредното доказателство

...
Грозно, долно, брутално и гротескно посегателство срещу българското, поредното доказателство
Коментари Харесай

Джамбазки: Още ли се чудите защо спряхме Македония

Грозно, долно, брутално и гротескно посягане против българското, следващото доказателство " вадещо очите " за гневни нападателни антибългарски настроения, подхранвани съзнателно.

Това съобщи в своя позиция евродепутатът от Европейските консерватори и реформисти и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки за изгореното бълграско знаме на карнавал в Македония.

Джамбазки е безапелационен, че няма да допусне оскверняването на национални знаци, както и всеки различен израз на ненавист. Той упорства за незабавна реакция от страна на Скопие.

Евродепутатът заяввява, че всички членове на Европейския парламент ще бъдат уведомени за поругаването на българското знаме.

Той насочва и питане към Европейската комисия и персонално към комисаря по разширението Оливер Вархели ще вземе ли поради Европейска комисия тези дейности и какво ще предприеме по случая.

По негови думи по време на целия карнавал в Северна Македония е имало антибългарски провокации, проведени от две групи, приключили с демонстративното изгаряне на най-малко две български флагове пред стотици хора.

" За всички, които към момента търсят отговора на въпроса за какво България спря Република Северна Македония по пътя и към Европа - ето Ви действителен пример за проявяване на ненавист ", акцентира Джамбазки.

Той показва неразбиране какъв брой още образци би трябвало образно да се покажат, с цел да стане ясно, че такава Македония не може да има място нито в Европейски Съюз, нито в цивилизования свят.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР