Грозни. Богомолците от атакувания от терористи храм в Грозни са

...
Грозни. Богомолците от атакувания от терористи храм в Грозни са
Коментари Харесай

ТАСС: Богомолците от атакувания от терористи храм в Грозни са в шок

Грозни. Богомолците от атакувания от терористи храм в Грозни са в потрес, споделя свещеника на храма Сергей Абасов, представен от TACC .
„ Шок, всички (богомолци) са в шоково състояниие. Трябваше да давам име тези хора. СЕга ще вървя в болничното заведение, с цел да ги давам име “, споделя свещеникът.
Архиепископът на Махачкала и Грозни Варлаам дефинира нападението на храма, като несполучлив опит да се унищожи междуверския мир в републиката.
„ Три месец аслед нападението против храма в Кизляр н атериторията на нашата епархия още веднъж се проля кръв. Очевидно силите на злото на са се успокоили и не престават своите опити за разрушение на междуверския мир в региона. Но ние знаем, че Бог е с нас. Ще се апелирам горещо за излекуване на ранените и упокоение на душите на починалите и показвам вяра за най-бързо изясняване на събитията към произшествието.
От районното министерство на опазването на здравето означават, че положението на потърпевшите при нападението е устойчиво.
При осъщественото през днешния ден терористично нахлуване на църквата „ Св. Архангел Михаил “ в Грозни – столицата на Чеченската република в състава на Руската федерация са починали двама полицейски чиновници и един клиент на църквата е по-сериозно ранен. Четиримата нападатели са убити от силите на реда.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР