Гробница на близо 4000 хиляди години беше открито в Луксор,

...
Гробница на близо 4000 хиляди години беше открито в Луксор,
Коментари Харесай

Гробница с малка градина отпреди 4000 г. откриха в Египет

Гробница на близо 4000 хиляди години беше намерено в Луксор, Египет, на западния бряг на река Нил. Това е мястото на античния град Тебес. Откритието може да хвърли светлина освен върху погребалните церемонии от това време, само че и на погребалните градинки изграждани от хората преди 40 века към гробниците.

Откриватели на погребалното място са испански археолози, работещи в региона на некропола Драа Абул Нага. Те откриват гробници датирани от времето на 18-та династия (между 1500 – 1450 година прочие Хр.) и дребна погребална градинка, първата открита в региона на Тебес.

Градинката е ситуирана при входа на гробница и има размер три на два метра. Тя е разграничена на дребни правоъгълници, в които са били засадени разнообразни растения. В средата е имало малко дърво и шубрак. Най-впечатляващото изобретение са били корените на дребното дърво на възраст 4000 години, което е помогнало да се дефинира възрастта на цялата градинка. Там е открита и дребна купа, в която е имало фурми и други плодове, които най-вероятно са оставени при погребението.

Досега такива погребални градинки археолозите откриваха на рисунки върху стените на гробници. Сега за първи път се открива една от самите градинки, които демонстрират погребалните ритуали в античен Египет.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР