Гробът на легендарната Стоянка Мутафова е бил поруган, съобщи нейният

...
Гробът на легендарната Стоянка Мутафова е бил поруган, съобщи нейният
Коментари Харесай

Вандали оскверниха гроба на Стоянка Мутафова

Гробът на именитата Стоянка Мутафова е бил осквернен, заяви нейният управител Евгени Боянов, представен от " ". Вандали са откъртили месинговия кръст, инсталиран на паметника до фотографията на звездата и брачна половинка й Нейчо Попов.

 Почина Стоянка Мутафова Виж още

Боянов и дъщерята на актрисата - Мария Грубешлиева-Муки били на гроба на Мутафова, който е в Централни софийски гробища в неделя, когато почистили замръзналите цветя от паметната плоча и положили нови.

В четвъртък обаче мениджърът на актрисата бил осведомен за вандалщината.

Себестойността на откраднатия железен детайл е към 500 лв.. От Общинско дружество " Гробищни паркове " в такива случаи са длъжни да покрият вредите, защото те работят с охранителна компания, която са наели да опазва безконечния покой на софиянци. Боянов и Муки са подготвили тъжба до общинското дружество, която следва да бъде входирана през новата седмица.

Двамата до момента не са се сблъсквали с сходен проблем и не знаят какъв брой време ще е нужно, с цел да получат отговор оттова, тъй като " Гробищни паркове " са затрупани с сходни недоволства от пострадали.

Вандалският акт е в навечерието на 99-годишнината от рождението на великата комедиантка - на 2 февруари, припомня персоналният й управител, който продължава да работи и с Грубешлиева по разнообразни планове, свързани с името на Стояна.

Елегантният надгробен монумент от черен гранит бе подложен при започване на зимата. Той е планиран от скулптора Десислав Байчев, създател и на общата паметна плоча на Мутафова, Нейчо Попов и Георги Калоянчев пред входа на блока им.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР