Гробарят от софийското село Клисура, който бе задържан заради откритите

...
Гробарят от софийското село Клисура, който бе задържан заради откритите
Коментари Харесай

Гробарят от Клисура отива на съд. Кошмарни подробности

Гробарят от софийското село Клисура, който бе арестуван поради откритите през вчерашния ден противозаконни гробове, отива на съд.  Софийската районна прокуратура ще изиска непрекъснат арест за арестувания 51-годишен траурен сътрудник.

Засега той на този стадий е единственият обвинен за измамата с погребения и кремация на възрастни хора, само че той не се признава за отговорен и твърди, че е станала неточност, споделиха от прокуратурата.

Вчера бяха открити телата на три дами и четирима мъже в околност до село Клисура край Банкя, към остаряло гробище.

Установена е самоличността на един от тях и са разпитани негови родственици. Няма данни са принудително породена гибел.

На погребалния сътрудник било платено 1000 лв. за осъществяване на кремация на останките и околните даже получили урна с прахуляк, заяви прокуратурата. Роднините не са имали информация дали фактически е осъществена кремация на техния татко. Вместо това тялото било заровено нелегално наоколо до гробищен парк.

Задържаният е обвинен за един случай. Погребалният сътрудник в началото споделил пред проверяващите, че има и други заровени тела в региона, само че откакто бил притеглен като обвинен, почнал да твърди единствено, че е станала неточност и няма виновност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР