Гриша Ганчев и Юлиян Инджов напускат ЦСКА. Третият собственик на

...
Гриша Ганчев и Юлиян Инджов напускат ЦСКА. Третият собственик на
Коментари Харесай

Кой стои зад удара срещу ЦСКА? Премълчаваната истина

Гриша Ганчев и Юлиян Инджов напущат ЦСКА. Третият притежател на акции е Христо Стоичков – с минимален дял. Предложено му е към този момент, в случай че желае да му трансферират всички акции на него. Отговор няма. Всичко това към този момент не е вест. Повтаря се мантрата, че притежателите напущат непринудено, само че дали е по този начин? Другата истина, действителната, е грозна и неприятна, по тази причина се пробват да я скрият.
Изговориха се и се изписаха всевъзможни разновидности и версии за това, какво се случва с ЦСКА. Не се появи обаче основната – подмолният удар против „ аления “ клуб. За това всички мълчат, тъй като или по този начин им е подредено или е сработила самоцензурата.

В същото време медиите са залети от реклами на компаниите на Боян Найденов и Цветомир Найденов, известни още като „ Цеките “. Кичозната, само че тъкмо ориентирана към избрана аудитория, с Николета Лозанова и Николай Михайлов, „ изтича “ от малките екрани и уеб сайтове като водопад. Както би споделил един от кралете на рекламата Дъглас Рушкоф - „ тотално нахлуване “. В случая обаче не се популяризира толкоз артикул, колкото се показва въздействие и цялостен надзор.

Как Ганчев и Инджов са управлявали клуба не е толкоз значимо – резултатите имат значение. А те се виждат: „ армейците “ заиграха добър футбол, реализираха значими победи, станаха още веднъж фактор в Европа. Това радва почитателите и футболистите, само че нервира задкулисието, което разпорежда какво да става в българския футбол съгласно своите ползи. А те са предоставяне и взимане на пари. Дори против „ черното тото “ няма съществени следствия, камо ли разкрития. Навсякъде има, тук – не. Най-чистите в света! Ебати лъжата.

Футболът играе значима роля е в обезпечаване на поддръжка от агитките за този или оня политик, а най-често за оня на върха в „ Дондуков “ 1. Както и на приятелите му Пеевски, Гешев, Доган, Цацаров, Домусчиев. Попитайте който желаете от тези, които се интересуват от футбол и ще ви го каже. И повече ще ви каже: за специфичните задания, възлагани на ултраси по време на митинги против властта, за ролята на дрогата, в частност на метамфетамини, в подмолните връзки с някои от фенгрупите, заплащанията и привилегиите за някои от водачите на агитки и прочие

Никой не приказва и за милионите от данъкоплатците, които отиват за частни тимове и игрища. Подчертайте „ частно “. За художници, поети, балетисти, архитекти, писатели, фолклорни сформира няма, само че за футболисти и игрища – се намират милиони. Във футболни „ царства “ като Бразилия, Англия, Аржентина, Италия, Германия, Испания няма сходни привилегии, само че тук джипката е великодушна с парите на данъкоплатците.

Нито дума не се отваря и за сделките с медии по какъв начин „ вярно “ да отразяват протичащото се във футбола и за мълчанието им за тъмната страна на този спорт у нас. И тези медии „ намазват “ по нещо…

Щедро наливаните милиони преследват значима цел – гласове на изборите и силова поддръжка, когато е нужно.

Властта, в лицето на премиера Борисов, не е престанала 11 години - а и преди този момент - да се намесва и да дефинира „ разпоредбите “ във футбола. Нито е разследвала очевидните деформации. Вдигна се звук преди време за БФС и толкоз. Само дето си потегли Боби Михайлов, а ръководството остана в ръцете на въздесъщите подмолни играчи. Не е нужно да го признават, то се вижда от километър.

Дори единствено завладяването на „ тима на народа “ „ Левски “ от Пеевски, посредством негови хора – адв. Александър Ангелов, по-късно Спас Русев приказва задоволително. Източването на милиони от Виваком сякаш за потребностите на тима, потънали някъде. Набутването на „ Левски “ в ръцете на Васил Божков също надали е било непринуден акт. Последвалите кавги и финансовият срив на тима още веднъж не са инцидентни. Божков и бизнесът му пък бяха ударени по отработената към този момент от шайката скица. Отричанията единствено ускоряват убеждението, че е по този начин.

Колко пъти е прилагана тази скица? Борисов „ помолва “ даден предприемач да поеме еди кой си тим и той не може да откаже. „ Помолва “ в тази ситуация е синоним на „ разпореди “, „ притисна “, „ рекетира “.

И това ли чувате за първи път?

Тази мафиотска сплав от лица и ползи управлява футболните процеси, пробвайки се да прикрие злокобната процедура с обществено разпределяне на пари, клиширани заявления, подправена угриженост, неистини и операции.

И измяната има дял в удара против ЦСКА. Странно прозвуча изявление на Пламен Марков, приет специалист и отличен футболист преди време, че обединяването сред ЦСКА-София и ЦСКА 1948 на Цеките не е в областта на фантастиката. Нещо от този жанр. После той се разграничи, че бил споделил тъкмо това. Говори се, че и други хора, свързани с клуба на „ Армията “, са взели участие в секрети диалози и сделки.

Моделът на деяние е прочут от 2014 година когато бе ударена КТБ, последвалото плячкосване на активите на банката, съмнителното придобиване и продажба на Виваком и трансформиралите се в процедура присвоявания на десетки бизнеси. Който се възпротиви отива в ареста, повдигат му се обвинявания и го влачат по съдилищата, през което време медийната кочина, част от която бе продадена по тайнствен метод, заслужен за прокурорска инспекция, залива ударените с мръсотия. И това ли е оригиналност?

Но… Винаги има едно „ само че “. Братя Найденови, Кирил Домусчиев и други като тях, радващи се на благоволението на задкулисието през днешния ден, са идващите жертви на следващия ден. Гаранция. С такива хора са се хванали.

ЦСКА го е имало и ще го има. Вашето време, рекетьори, изтича!

Група последователи на „ аления “ клуб,

нечленуващи във фракции и организации
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР