Грипът настъпва в страната, епидемия е обявена от днес и

...
Грипът настъпва в страната, епидемия е обявена от днес и
Коментари Харесай

Грипът настъпва, детенце почина след усложнения

Грипът настава в страната, зараза е оповестена от през днешния ден и в Пловдив, Варна и София-град.
В Благоевград 5-годишно детенце умря след затруднения от грипа и насърчаване на пневмония. То е било признато в реанимацията на МБАЛ Благоевград в неделя. Починало е в понеделник сутринта.
Грипна зараза е оповестена към този момент в 12 области. Близо 600 образователни заведения в страната са във почивка поради епидемиологичната конюнктура, като през днешния ден се чака броят им да се усили.
От Министерство на образованието оповестиха, че пропуснатият по време на грипна почивка материал ще бъде преструктуриран, с цел да не се позволява закъснение на учениците. Всеки преподавател ще би трябвало да реши по какъв начин да навакса уроците и да уведоми шефа на учебното заведение. Дните без образователни занятия няма да бъдат отучвани.
Оценките на децата ще бъдат завършени в точния момент и първият образователен период ще завърши по график – на 4 февруари 2019 година Вторият период стартира на 6 февруари 2019 година
Здравните специалисти предлагат, с цел да се понижи рискът от заболяване, да се лимитират обществените контакти и отбягване на събирането на доста хора в затворени пространства. Болните с висока температура и други признаци на грип да не организират самолечение. При съществуване на признаци за грип да посещават персоналните си лекари и да не вървят заболели на работа.
Спазването на рекомендациите е въпрос на персонална отговорност към себе си и към другите, защото най-хубавата защитна мярка е ограничение на контактите с заболели хора. Това е от изключително значение за тези с хронични болести, бременни дами и деца.
До второ разпореждане се преустановяват детските и женските съвещания, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.
Ако сте болен, стойте на безвредно разстояние от другите, с цел да ги предпазите от заболяване. Избягвайте потреблението на публичния превоз при опция, е друга рекомендация. Използвайте хирургическа маска, в случай че имате такава опция. Почиствайте твърдите повърхности като дръжки на порти, телефони и други постоянно с елементарен почистващ препарат.
При липса на затруднения грипът се лекува в домашни условия с лекарства, които облекчават признаците, и задоволително количество течности.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР