Грижата за зелената система на града, нейното развитие и модернизиране

...
Грижата за зелената система на града, нейното развитие и модернизиране
Коментари Харесай

Фандъкова: Грижата за зелената система на София е важна задача

Грижата за зелената система на града, нейното развиване и модернизиране е значима наша задача.

Това разяснява столичният кмет Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си... към профила по време на брифинг в Министерството на районното развиване и благоустройството.

На конференцията участваха и министър Николай Нанков Николай Нанков е министър на районното развиване и... към профила, както и заместник-министър Деница Николова. Двете страни през днешния ден подписаха контракта за възобновяване на представителната част на Западния парк.

По думите на Фандъкова планът е част от напъните на Столична община за по-добри среда на живот и отдих на софиянци, както и при битката с мръсния въздух.

Според проектите в границите на плана следва да се ремонтират 54 декара. Облагородяването включва, както замяна на осветлението и монтиране на камери, по този начин и отварянето на вход откъм регион Люлин. Включва се още замяна с разнообразни типове настилки.

„ Ще има всички типове настилки, присъщи за парковите пространства “, уточни кметът на София, като добави, че ще се резервира архитектурното оформление.

По думите й грифажа във връзка с сигурността е съществено залегнала в плана.

„ Следващите седмици може да стартираме действителното строителство “, уточни Фандъкова, разяснявайки, че планът е със период на осъществяване 10 месеца.

„ Това е третият контракт, който се подписва по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ “, уточни Фандъкова.

Според районния министър Николай Нанков днешният ден е още веднъж основен.

„ Отново значим план, основен план. Говорим въпреки всичко за облагородяване на една от най-важните зелени елементи на Западния парк “, разяснява министърът.

По думите му това са извънредно значими и нужни ограничения, като две са главните паркови пространства в програмата на Столична община – „ Заимов “ и „ Западен парк “.

„ Столична община с бързи и положителни темпове е главен наш бенефициент “, съобщи Нанков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР