Грижата за сърцето става приоритет с остаряването на тялото. В

...
Грижата за сърцето става приоритет с остаряването на тялото. В
Коментари Харесай

Източници на фибри и витамини: Три продукта за здравето на женското сърце след 40 години

Грижата за сърцето става приоритет с остаряването на тялото. В допълнение към избягването на храни с високо наличие на захар, сол и модифицирани храни, е потребно да включите богати на хранителни субстанции храни в диетата си.
Диетоложката Дина Мустабашич показва най-хубавите храни за поддържане на здравето на сърцето след 40, написа She Finds. Ето кои са те:

Мазна риба
Мазната риба е източник на омега-3 мастни киселини и потребни за сърцето протеини. Тази категория включва сьомга, сардини, риба звук, херинга, скумрия и аншоа. „ Препоръчително е два пъти седмично да се употребява мазна риба, защото понижава равнището на инфектиране и триглицеридите, както и риска от аритмия и атеросклероза “, изяснява диетологът.

Горски плодове
Плодовете са богати на антиоксиданти, които защищават тялото от свободните радикали и лимитират възпалението (един от главните рискови фактори за редица болести, в това число сърдечни заболявания). „ Боровинките, къпините, ягодите и малините са измежду най-здравословните плодове заради високото им наличие на антиоксиданти “, сподели Мустабашич. Антиоксидантите в тях могат да защищават от оксидативен стрес и инфектиране, което води до сърдечни проблеми, споделя тя.

Ядки и семена
Ядките и семената съдържат омега-3 мастни киселини, които могат да понижат равнищата на неприятния холестерол. Те са и източници на фибри, протеини, витамини и минерали, показва лекарят. Мустабашич посъветва да изберете бадеми, орехи, макадамия, семена от чиа и коноп и ленено семе. Ядките и семената са освен страхотни като лека закуска, само че и са чудесна добавка към овесени ядки, кисело мляко и смутита.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР