Грижа за кожата с естествени средства Все по-често жените използват

...
Грижа за кожата с естествени средства Все по-често жените използват
Коментари Харесай

Грижа за кожата с естествени средства и домашни маски

Грижа за кожата с естествени средства

Все по-често дамите употребяват естествени артикули за грижа за кожата. И това не е изненадващо, тъй като в този момент на мода е естествената хубост без няколко пласта декор дьо загар и грим.

Въпреки това, не всяка жена има опция да закупи скъпи професионални артикули за грижа за кожата. Но въпреки всичко поражда въпросът: за какво да харчите пари, в случай че можете да употребявате натурални артикули, които са не по-малко ефикасни?

Затова взехме решение да споделим с вас най-хубавите артикули, които се грижат за кожата ви и в действителност видимо я подмладяват.

Домат
За да възстановите тонуса и здравия тип на кожата, използвайте доматена маска. Достатъчно е да приложите доматената каша за 20 минути, а при положение на инфектиране – втрийте сока в кожата.

Картоф
Отлично средство против бръчки, картофите имат лифтинг резултат и стягат контура на лицето. Обелете картоф и го настържете на ситно ренде. Нанесете върху лицето за 15 минути. Ще бъде по-ефективно средство в композиция с лимонен сок.

Лимон
Лимонената киселина изравнява тена на кожата, отстранява белезите и стяга порите. Лимоновият сок се смесва с чиста вода и може да се употребява като тоник за лице.

Алое вера
Перфектно хидратира кожата и не оставя лоен искра. Ефективно е при лекуването на изгаряния. Изтривайте кожата всеки ден като лосион и използвайте каша като маска всяка седмица.

Краставица
Краставицата съвършено хидратира и тонизира кожата. Маската е ефикасна против акне, а резените краставици ще оказват помощ да се отървете от подпухналите очи.

Сода за самун
Содата почиства кожата, има противовъзпалителни и антисептични свойства. Трябва да смесите содата със зехтин в равни пропорции и да я употребявате като скраб.

Пчелен мед
Друг антисептик, който насища кожата с витамини, усъвършенства регенерацията на кожата и форсира растежа на клетките. Медът е чудесно средство срещу бръчки, в случай че се употребява постоянно. Нанесете естествен мед върху кожата на лицето и шията за 10 минути, след което изплакнете с топла вода. Медът също е превъзходен скраб за устни.

Кокосово масло
Нерафинираното масло подхранва, овлажнява, стяга кожата и я прави копринена. Веднага дава резултати и придава на кожата по-свеж и юношески тип. Нанесете тъничък пласт върху лицето, след 5 минути отстранете остатъците от масло със салфетка.

Зехтин
Богато на витамини, маслото изглажда бръчките и овлажнява кожата. Може да се употребява в композиция с други съставки или като тоник за кожа.

Витамин Е
Насърчава регенерацията на кожата, усъвършенства външния й тип, стяга овала на лицето и понижава броя на бръчките. Добавяйте малко количество към всяка маска за лице.

Масло от шипка
Маслото от шипка може да бъде чудесна опция на овлажняващите серуми. Съдържа доста хранителни мастни киселини, които дружно с водата са главната съставна част в множеството козметични артикули.

Вижте още: Облекчаване на артрита и болката в гърба с това национално средство

Захар
Ако ядете захар постоянно, можете доста да влошите здравето си, само че за външна приложимост – това е съвършен съставен елемент. Най-често, захарта се употребява при приготвянето на ексфолианти и съвършено отстранява всички мъртви кафези, като прави кожата мека и гладка.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР