Григор Димитров (№13 в света) се класира за 1/8-финалите на

...
Григор Димитров (№13 в света) се класира за 1/8-финалите на
Коментари Харесай

Гришо се справи с още един французин

Григор Димитров (№13 в света) се класира за 1/8-финалите на " Мастърс " шампионата в Индиън Уелс. Първата ни ракета надделя френския деец Адриан Манарино (№21) с 6:3, 6:3. Хасковлията продължава без изгубен сет, откакто в първия мач съкруши и Александър Мюлер (Фр, №88) със 7:5, 6:2.
Срещу настоящия първенец от " София оупън " българинът се нуждаеше от 80 минути за триумфа. В първия сет нашият осъществя един пробив, който бе задоволителен. Единственият сериозен момент за Гришо бе в деветия гейм, когато сервираше за затваряне на сета. Тогава се наложи да отразява единствената точка за пробив.
Във втората част Димитров проби в петия гейм, който бе и най-дългият от началото на мача. В седмия при резултат 4:2 Гришо съумя да поведе с 40:0, само че позволи поврат, който не се оказа съдбовен. Сценарият се повтори в деветия гейм. Отново 40:0 при сервис на Манарино, като този път Григор осъществя втората си точка за пробив, която бе и мачбол.
Българинът приключи с 9 аса и 88% извоювани точки на първи сервис, като добави и 21 уинъра. Той заслужи $101 000 от наградния фонд. В идващия кръг Гришо чака Даниил Медведев (Рус, №4), който победи Себастиан Корда (САЩ, №29) с 6:4, 5:7, 6:3. Димитров е с 3 победи и 6 загуби против руснака.
Голямата сензация сътвори младият италианец Лука Нарди (№123). Играещият като " благополучен губещ " отстрани международния №1 Новак Джокович с 6:4, 3:6, 6:3.
За Нарди това е едвам пети АТП триумф в кариерата. Той е най-ниско ранкираният тенисист, побеждавал великия сърбин на " Мастърс " шампионат. Нарди заслужи $104 000, а в кариерата си на сингъл до момента имаше общо $45 949.
" Виждал съм го по какъв начин играе, само че не знаех доста за него. Има ужасно качество от главната линия, изключително в дясната половина. Повече съм сюрпризиран от моята слаба игра. Обяснявам я с това, че не бях играл два месеца и че от дълго време не съм взел участие на този шампионат. Не знам дали ще играя в Маями ", призна Ноле.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР