Григор Димитров започна сезона с двусетова победа над японеца Йошихито

...
Григор Димитров започна сезона с двусетова победа над японеца Йошихито
Коментари Харесай

Григор Димитров: Трябват ми мачове, за да се наложа отново като топ тенисист

Григор Димитров стартира сезона с двусетова победа над японеца Йошихито Нишиока. 27-годишният българин започва годината за седми път в Бризбън и не крие, че това е един от обичаните му шампионати. Той завоюва купата там през 2017 година

" Мисля, че удрях топката релативно добре като за първи мач от годината. Като цяло беше добър ден. Има някои неща, които мога да подобря за идващия мач, само че като цяло това бе един положителен старт ", показа Григор след триумфа си в първия кръг.

Той добави, че още е рано да се реши в какво положение е спрямо началото на предишния сезон: " Трудно е да се каже. Изиграл съм единствено един мач. Физически се усещам доста добре. Имах време за отмора, имах време да се приготвя. Работих върху нещата, които мисля, че мога да подобря на корта и отвън него. Всичко е направено, с цел да имам триумфи. Сега би трябвало да играя колкото може повече мачове и още веднъж да се наложа като топ тенисист. Ако погледнем последните пет месеца, има неща, които не тъкмо да подобря, само че да се върна на предходното равнище. "

See you in Round 2, @GrigorDimitrov! #BrisbaneTennis pic.twitter.com/FJLtiWxioW
— Tennis Channel (@TennisChannel) December 31, 2018
" Единственото, от което нуждая се в този момент, са мачове. Да играя мачове ", сподели още Димитров, който чака противника си за втория кръг от спечелилия в мача сред представителя на домакините Джон Милман и американеца Тенис Сандгрен. - През последните пет месеца не изиграх толкоз доста срещи. Мисля, че бяха 12 мача в границите на пет месеца. Ако погледнем общата картина, това е нищо. Не мисля за тези месеци като за нещо отрицателно. Мисля, че в този интервал научих доста за себе си. Научих какво би трябвало да върша по-добре и какво мога да подобря отвън корта. Мисля, че бяха доста сполучливи месеци отвън корта. Очевидно губиш нещо, само че печелиш друго. "

ЕМИЛ ЯНЧЕВ, Бризбън, Австралия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР