Григор Димитров записа безпроблемна победа над чешкия квалификант Вацлав Шафранек

...
Григор Димитров записа безпроблемна победа над чешкия квалификант Вацлав Шафранек
Коментари Харесай

Експресен Григор Димитров продължава напред в САЩ

Григор Димитров записа безпроблемна победа над чешкия квалификант Вацлав Шафранек с 3:0 (6:1, 6:4, 6:2) сета и продължава напред към втория кръг на US Open.

Двубоят трябваше да се изиграе през вчерашния ден, само че бе отсрочен заради проливния дъжд в Ню Йорк. Григор Димитров е подложен под №7 в главната скица на шампионата, до момента в който противникът му мина през квалификациите. 23-годишният Шафранек е 210-и в света и за него това бе дебют в главната скица на US Open. Двамата не се бяха срещали на равнище АТР.

Най-добрият ни тенисист стигна до опция за пробив още в първия гейм, само че противникът му го отрази със мощни сервиси, а най-после Димитров прати ретура си в навън. Още при идващото подаване на чеха обаче, Григор получи два брейкбола. Първият Шафранек избави с ас, само че при втория уцели мрежата. Впоследствие Димитров стартира да господства и за малко време затвори първата част при 6:1.

Гришо продължи да играе мощно и в идващите два сета, макар че ги взе по-трудно - надлежно с 6:4 и 6:2.

След триумфа над Шафранек на Димитров следва мач с спечелилия от двойката Аляз Бедене (Великобритания) - Андрей Рублев (Русия).

Ако всичко мине съгласно упованията, на осминафинал Гришо ще се изправи против един собствен остарял познайник - Давид Гофен (Белгия). В същия поток е и Рафаел Надал, с който българина може да се сблъска на четвъртфинал.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР