Григор Димитров загуби още 20 позиции в световната ранглиста и

...
Григор Димитров загуби още 20 позиции в световната ранглиста и
Коментари Харесай

Григор Димитров загуби още 20 позиции в световната ранглиста

Григор Димитров загуби още 20 позиции в международната класация и след последното възобновяване на листата стартира новата седмица от 74-о място. След ранното си отпадане от шампионата от сериите " Мастърс " в Монреал, българинът позволи огромен срив в мястото с в ранглистата.

Преди седмица Димитров отстъпи на Стан Вавринка още в първи кръг и не съумя да отбрани 180-те точки от миналата година. В момента българинът има 802 т. в класацията на АТП.

За пръв път от 2012 година Димитров е отвън първите 70 на ранглистата, като заемаше 72-о място в средата на юни 2012. След това стартира серията му от положителни резултати, с цел да приключи годината под №48, а през 2013 година съумя да се наложи и измежду първите 30. Между 2013 и 2018 година Димитров непроменяемо завършваше измежду топ 30 в ранглистата, като върхът реализира преди два сезона, достигайки до №30.

През новата седмица българският тенисист стартира присъединяване си на шампионата в Синсинати. В конкуренцията от сериите " Мастърс " той има да пази 90 точки за ранглистата.

2017 #CincyTennis champion Grigor Dimitrov out on the practice court this morning as he prepares to face Stan Wawrinka for the second time in as many weeks. pic.twitter.com/HoNghFPpmq
— Max Gao (@MaxJGao) August 11, 2019

В първи кръг Димитров се изправя още веднъж против Вавринка, от който загуби преди седем дни. Мачът сред двамата ще бъде във вторник, като занапред следва да излезе програмата за втория спортен ден от конкуренцията.

Димитров влезе в главната скица в Синсинати, откакто имаше поредност отказали се тенисисти, измежду които Хуан Мартин дел Потро, Кевин Андерсън и Милош Раонич. Така той попадна в шампионата, без значение че не се беше записал за квалификациите. По същия метод Димитров участваше и в Монреал.

Преди 2 години Димитров завоюва конкуренцията от сериите " Мастърс " 1000, като изигра доста мощен шампионат, а във финала победи Ник Кириос. Тогава стартира и възхода му, изкачил го до №3 в международната класация в края на 2017 година

Българинът е с 12 победи и 14 провали, като последният му триумф беше в Лос Кабос в първи кръг против Стив Джонсън от Съединени американски щати. Последният шампионат, в който Димитров завоюва два следващи мача беше " Ролан Гарос ", преодолявайки първите две трудности.

От началото на 2019 година някогашният №3 в ранглистата е достигал единствено до един четвъртфинал и това се случи в първия шампионат за годината - Бризбейн. Там Димитров загуби от Кей Нишикори.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР