Григор Димитров стигна 1/4-финал на Мастърс турнира в Маями. Водещата

...
Григор Димитров стигна 1/4-финал на Мастърс турнира в Маями. Водещата
Коментари Харесай

Гришо чака Алкарас в Маями

Григор Димитров стигна 1/4-финал на " Мастърс " шампионата в Маями. Водещата ни ракета обърна международния №9 Хуберт Хуркач с 3:6, 6:3, 7:6 (3). Българинът се нуждаеше от 2,41 часа, с цел да запише пета победа от пет мача с поляка. За място в топ 4 Гришо ще играе със международния №2 Карлос Алкарас (Исп).
С триумфа над Хуркач Димитров влезе в историята, откакто стига до 1/4-финал във всички шампионати от този сан.
" Беше тежка борба. Хуби е такова необикновено момче. На първо място би трябвало да съм благополучен, че въпреки всичко в един миг останах в мача и по-късно направих тази серия в края. Той е толкоз остроумен играч, толкоз сложен на корта. И за двамата беше предизвикателство да се надигнем един против различен. Труден, само че прекрасен мач стана ", сподели Димитров.
Срещу Алкарас българинът има една победа и три загуби, само че завоюва последната среща. Това се случи есента на " Мастърс " -а в Шанхай, когато Гришо стигна до поврат с 5:7, 6:2, 6:4.
" Всеки желае да провокира най-хубавия в света. Очевидно той играе извънреден тенис, само че и аз съм подобен. Бях пореден в много от финалните моменти в срещата. Ако изчистя малко играта си, може да стане забавно. Вълнувам се, тъй като това са оня вид мачове, които желая да играя. За първи път стигнах до четвъртфинал тук, това ми дава спомагателен подтик ", заключи Гришо.
Срещата с Карлито е през днешния ден към среднощ.
" Последния мач, който играх против него (Григор Димитров - б.р.), изгубих. Беше в Шанхай. Знам, че той е надарен състезател, сложен противник. С този корт тук усещам, че слайсът ще бъде доста сложен за мен. Знам това, само че ще опитам да покажа най-хубавия си тенис и да стигна до успеха ", закани се Алкарас.
Димитров се бори и за завръщане в топ 10 за първи път от 2018 година Във виртуалната класация сега той е 12-и с 3090 т., а топ 10 затваря Алекс де Минор (Авл) с 3355 т. За да се върне в десетката, Гришо би трябвало да стигне до финала в Маями.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР