Григор Димитров спечели първия си мач на трева през 2018

...
Григор Димитров спечели първия си мач на трева през 2018
Коментари Харесай

Григор Димитров победи Дамир Джумхур в първия си мач на трева за 2018 година

Григор Димитров завоюва първия си мач на трева през 2018 година. Българинът победи босненеца Дамир Джумхур с 6-3. 6-7(4), 6-3 за малко повече от два часа игра и се класира за осминафинал на шампионата от ATP 500 в " Куинс Клъб " в Лондон.

 Григор Димитров - Дамир Джумхур 6-3, 6-7(4), 6-3 онлайн
Григор Димитров - Дамир Джумхур 6-3, 6-7(4), 6-3

Българският №1 стартира сезона на трева

Първият сет мина напълно под диктовката на Димитров. Българинът сервира безупречно и по предписание печелеше значимите разигравания. Джумхур се пречупи в четвъртия гейм и след двойна неточност даде опция на хасковлията да го пробие.

Гришо играеше доста решително и диктуваше разиграванията. За него беше въпрос на време да приключи частта, която продължи единствено 21 минути с крайното 6-3.

Вторият сет стартира с гейм, траял 15 минути. В него българинът имаше осем благоприятни условия за пробив и в някои от тях диктуваше разиграванията. Джумхур сподели, че няма желание да се предава. Той правеше неточности, само че към този момент беше равносилен. След 28 разиграни точки босненецът се измъкна и доби самочувствие.

Григор продължи да мачка и след собствен сервис гейм на нула проби за 2-1. И реши, че към този момент е спечелил мача, което му можеше да му коства скъпо.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР