Григор Димитров ще участва в конкурса на Академика 2011 за

...
Григор Димитров ще участва в конкурса на Академика 2011 за
Коментари Харесай

Григор Димитров иска да вземе под наем тенис кортовете в Борисовата градина

Григор Димитров ще взе участие в състезанието на " Академика 2011 " за наем на кортовете в Борисовата градина в София, заяви. Той има упоритостта да построи комплекс на международно равнище, който да бъде и лицето на българския тенис, прибавя медията, благосъстоятелност на Сибина и Асен Григорови. Те са доближени до мениджъра на най-хубавия ни тенисист - Георги Стоименов.

Спортният комплекс се състои от 13 червени корта навън в парка, дружно със постройка със съблекални, помещение за масаж, ресторант и състезателен магазин. Дванадесет стадиони са ситуирани в четири кафези по три терена, а централният корт е с трибуни за 1000 фенове. Площта на оборудването е 13 086 кв.м. 

Централната локация в градския парк му дава неповторимо преимущество, както при осъществяване на професионални шампионати, по този начин и за самостоятелна подготовка и игра на състезатели и дилетанти. 

Съоръжението е благосъстоятелност на държавното сдружение " Академика 2011 " (с принципал Министерството на младежта и спорта) и до момента се ръководи от Българската федерация по тенис под името " Български народен тенис център ". Последните финансови данни за 2019 година регистрират загуба поради увеличени разноски за външни услуги, понижаване на активите, спад на вложенията и на рентабилността, а очевидно кортовете и комплексът са в недобро положение.

Ръководството на " Академика 2011 " разгласи състезанието на 1 юли, като оптималният период за наема на тенис комплекса е 20 години. Минималният изискван размер на капиталовата стратегия е 2,5 млн. лева (с включен ДДС), а началната конкурсна месечна цена на наема е 5500 лева. 

Кандидатите в състезанието могат да бъдат само спортни клубове и спортни федерации, които имат опит в стопанисването, поддръжката и употребата на тенис кортове и имат опит в региона на организирането и провеждането на подготвителна или спортна активност по тенис на корт за интервал от най-малко 5 години преди датата на кандидатстването.

Григор Димитров ще взе участие в състезанието дружно с " Тенис клуб Хасково ", където работи неговият татко. Кандидатите имат период за внасяне на идея за развиване и капиталова скица за Националния тенис център до понеделник, 19 юли 2021 г. 

Предложенията ще се прегледат от комисията по оценка на идващия ден на закрито съвещание. 

Инвестициите в тенис академии са нормална процедура на доста от тенисистите от международния хайлайф.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР