Григор Димитров ще стартира участието си на турнира в Стокхолм

...
Григор Димитров ще стартира участието си на турнира в Стокхолм
Коментари Харесай

Григор Димитров започва в Стокхолм срещу французин или квалификант

Григор Димитров ще започва присъединяване си на шампионата в Стокхолм от категорията 250 на АТП от втори кръг. Българинът е подложен под №1, а във втори кръг ще се изправи против французина Пиер-Юг Ербер или квалификант. Наградният фонд на шампионата е близо 600 хиляди евро.

Изтегленият чоп по-рано денем прати Димитров в горната половина на схемата, дружно с американеца Джак Сок, Миша Зверев и Виктор Троицки. Водач в долната половина е Кевин Андерсън. Южноафриканецът, който беше финалист на US Open, е подложен под №2. Шампионът от предходната година Хуан Мартин дел Потро е четвърти в схемата, само че неговото присъединяване още не е несъмнено.

Евентуален противник на Димитров в третия кръг може да бъде Троицки или по-големия от двамата братя Зверев, а на полуфинал Джак Сок или Фабио Фонини.

През предходната година българинът игра полуфинал в Стокхолм, губейки с 4:6, 5:7 от бъдещия първенец Дел Потро. През 2014 година той игра край, само че загуби от Томаш Бердих. Той се показва обичайно мощно в зала " Кунглига ", откакто през 2015 година Отново загуби от Бердих, само че на четвъртфиналите.

So @GrigorDimitrov and @JackSock first half and @delpotrojuan and @KAndersonATP in the second. Getting set for a great week @ATPWorldTourpic.twitter.com/aX5rFwNnA0
— Intrum StockholmOpen (@IntrumSthlmOpen) October 14, 2017

Той завоюва първата си купа от АТП точно в шведската столица през 2013 година

Българинът към този момент си обезпечи присъединяване на доктрина на финалния " Мастърс " в Лондон, като ще го направи и на процедура при една победа в Стокхолм.

От понеделник Димитров се завърща под №8 в международната класация. Той има 3590 точки и към този момент е единствено на 360 зад Новак Джокович. До края на сезона българинът е декларирал присъединяване и на шампионата от " Мастърс 1000 " в Париж.

Водач в ранглистата продължава да бъде Рафаел Надал с 10 465 точки, пред Роджър Федерер (8505) и Анди Мъри (5290). Марин Чилич се изкачва до рекордното за себе си 4-о място. Хъравтинът изпревари с 15 точки Александър Зверев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР