Григор Димитров ще срещне Роджър Федерер в битка за трофея

...
Григор Димитров ще срещне Роджър Федерер в битка за трофея
Коментари Харесай

Очаква ни зрелище: Гришо срещу Федерер на финала в Ротердам

Григор Димитров ще срещне Роджър Федерер в борба за трофея от шампионата от АТП 500 в Ротердам. Финалната борба ще е през днешния ден следобяд, оповестява.



Най-добрият български тенисист победи на полуфинила Давид Гофен . В първия сет Димитров се наложи с 6:3 , а при започване на втория белгиецът се отхвърли , защото топка го удари в окото и той не можа да продължи в мача.
 Григор Димитров БГНЕС
Федерер пък, който е новият най-възрастен номер 1 в тениса, отстран и безкомпромисно италианеца Андреас Сепи с 6:3, 7:6(3) от полуфиналите на конкуренцията.

След мача с Гофен Гришо призна, че се радва на класирането на край, въпреки и да не е удовлетворен, че е станало по този метод. Той си пожела да играе добре в дуела за купата в Ротердам.

За противника си за трофея призна, че д умите са непотребни и не може да каже нищо за Маесторото с изключение на суперлативи.

Димитров и Федерер са се изправяли един против различен в шест мача , като статистиката е напълно в интерес на швейцареца - шест дуела и шест победи за него. 

За последно двамата премериха сили на осминафиналите на Уимбълдън през 2017 година, когато Федерер се наложи над първата ни ракета с безапелационното 6:4, 6:2, 6:4. 

 Григор Димитров БГНЕС
Димитров обаче надгради доста формата си оттогава, а и да не забравяме купата от финалния Мастърс в Лондон, който донесе още повече самочувствие на българина.

Финалът в Ротердам започва в 16:30 часа българско време и ни чака в действителност зрелищен конфликт.Спорт
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР