Григор Димитров ще открие участието си на ATP 250 надпреварата

...
Григор Димитров ще открие участието си на ATP 250 надпреварата
Коментари Харесай

Програмата в Женева: Григор Димитров излиза в търсене на място в 1/4-финалите

Григор Димитров ще открие присъединяване си на ATP 250 конкуренцията в Женева през утрешния ден. Първата ни ракета реши да се включи в шампионата посредством " уайлд кард " в последния вероятен миг, a отказванията на Денис Шаповалов, Ян-Ленард Щруф и Ботик ван де Зандшулп изпратиха най-хубавия български тенисист непосредствено във втория кръг, защото той зае ролята на четвърти подложен в главната скица.

Дебютното тестване за родния ни представител изобщо няма да е елементарно, тъй като той ще премери сили с клей експерта Роберто Карбайес Баена, който през предишния месец завоюва купата на надпреварата в Маракеш, а преди броени дни беше участник в третия кръг на Мастърса в Рим.

Досега Димитров и международния номер 58 са се срещали единствено един път, а въпросният дуел датира от 2020-та година, когато Григор надвива над испанеца в третия кръг на Ролан Гарос, отпускайки му едвам четири гейма. Сега обаче Карбайес Баена евентуално играе най-хубавия тенис в своята кариера и нашият съотечественик ще би трябвало да покаже доста солидна игра, с цел да се класира за дебютния си четвъртфинал от началото на сезона на червени кортове.

Сблъсъкът сред Григор и ибериецът е подложен под номер три в програмата на централния корт и ще стартира най-рано към 15:30 часа българско време, а е надалеч по-вероятно това да се случи най-малко с час по-късно.

Пълна стратегия за централния корт в Женева (сряда)

1. Адриан Манарино - Илия Ивашка

2. Маркос Гирон - Тейлър Фриц

3. Григор Димитров - Роберто Карбайес Баена

4. Каспър Рууд - Уго Делиен / Джей Джей Уулф

5. Николас Джари - Стефано Травалия / Талон Грийхспор

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР