Григор Димитров ще изиграе 20-ия си мач на Уимбълдън, а

...
Григор Димитров ще изиграе 20-ия си мач на Уимбълдън, а
Коментари Харесай

Григор Димитров и Цветана Пиронкова започват участието си в "Уимбълдън"

Григор Димитров ще изиграе 20-ия си мач на " Уимбълдън ", а Цветана Пиронкова ще запише 47-о следващо присъединяване в главната скица на шампионатите от Големия шлем. Българските тенисисти излизат през днешния ден за първите си мачове в Лондон.

Те ще се изправят против преодолими, само че сложни противници в лицето, против които имат колкото извоювани, толкоз и изгубени мачове. Все отново на тревните кортове в " Ол Ингланд клъб " някогашните полуфиналисти ще влязат като любимци в дуелите с Диего Шварцман и Сара Ерани.

Пръв на корта излиза Димитров

Третият му мач против Шварцман ще е трети на корт №12 и в случай че няма забавяния поради дъжд, евентуално ще стартира към 18.00 ч. Програмата започва в 13.30 ч. с дуела сред поставения под №22 Ришар Гаске от Франция и испанеца Давид Ферер. След тях участващата с " уайлд кард " представителка на домакините Кейти Бултър ще дебютира в Големия шлем против американката Кристина Макхейл.

Първата среща с Шварцман беше доста мъчителна за Димитров - през май предходната година във финала на шампионата в Истанбул, когато изпусна задатък от сет и 5:2, с цел да загуби със 7:6 (5), 6:7 (4), 0:6 и углавен гейм за завършек на мача след три счупени ракети. Вторият им дуел още веднъж беше през 2016 година Този път той направи поврат - 4:6, 6:4, 6:3, с цел да се класира на полуфиналите в Чънду.

Ако стигне до втора победа против Шварцман, Димитров ще играе във втория кръг с кипъреца Маркос Багдатис или представителя на домакините Джеймс Уорд. Първият подложен тенисист, против който може да се изправи полуфиналистът в Лондон от 2014 година, е №23 Джон Иснър в третия кръг. Американецът стартира присъединяване си против своя съотечественик Тайлър Фриц, а във втория кръг може да срещне Дуди Села или Марсел Гранойерс.

Димитров, №13 в шампионата, попадна в потока на рекордьора по трофеи от Големия шлем Роджър Федерер. Среща сред седемкратния първенец и българския тенисист е допустима на осминафинал. Швейцарецът също стартира присъединяване си през днешния ден - против украинеца Александър Долгополов. Мачът е трети и финален на централния корт, където програмата започва в 15.00 ч.

Потокът на Федерер и Димитров ще излъчи единия четвъртфиналист в третата четвърт на схемата. Другият ще излезе от потока, в който сложени са №6 Милош Раонич, №10 Александър Зверев, №17 Джак Сок и №25 Алберт Рамос.

Трикратният първенец в Лондон Новак Джокович ще играе с левичаря от Словакия Мартин Клижан във втория мач на централния корт. Двамата ще излязат на корта след края на дуела сред международната №1 при дамите Анжелик Кербер и американката Ирина Фалкони.

Цветана Пиронкова

Мачът на полуфиналистката от 2010 година против Ерани е четвърти и финален на корт №5, като се чака да започва към 20.00 ч. Преди тях на този корт ще се изиграят мачовете Татяна Мария - Анастасия Павлюченкова (от 13.30 ч.), Алберт Рамос - Джордан Топмпсън и Стефанос Циципас - Душан Лайович.

Българската тенисистка, която заема 133-ото място в международната класация, има две победи и две загуби в досегашните си четири дуела с някогашната финалистка от " Ролан Гарос ".

30-годишната италианка се намира 77 места по-напред в класацията на WTA, а най-хубавото й самостоятелно достижение на " Уимбълдън " е достигането до третия кръг през 2010 и 2012 година


© Reuters

Пиронкова с изключение на полуфинала през 2010 година има четвъртфинал през 2011 година и осминафинал през 2014 година Ако запише трета победа против Ерани, първата ракета на България ще срещне във втория кръг поставената под №5 Каролин Вознячки от Дания или Тимеа Бабош от Унгария.

В навечерието на дуела Пиронкова показа лична марка - Pironetic, с която ще играе на " Уимбълдън ". " Любимият ми шампионат е най-подходящото място да ви загатна най-малко малко от това, което скоро следва. Дано да ви хареса ", написа българката в обществените мрежи.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Пиронкова на "Уимбълдън " (40)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР