Григор Димитров се класира за IV кръг на турнира по

...
Григор Димитров се класира за IV кръг на турнира по
Коментари Харесай

Гришо победи и Хачанов

Григор Димитров се класира за IV кръг на шампионата по тенис от сериите " Мастърс " в Шанхай ($8,8 млн.). Поставеният под №18 българин отстрани 13-ия в схемата Карен Хачанов със 7:6 (6), 6:4 след съвсем два часа игра.
С триумфа 32-годишният хасковлия проработи $96 955 и 90 точки за международната класация, в която заема 19-ото място, а за място на четвъртфиналите чака спечелилия от мача сред лидера в схемата Карлос Алкарас (Исп) и Даниел Евънс (Вбр).
В дуела против Хачанов българинът пласира 10 аса и не позволи пробив, като загуби единствено 7 от 47 разиграни точки при вкаран първи сервис. Той приключи с 31 печеливши удара против 20 на противника, което му оказа помощ да завоюва.
Двубоят беше пресечен поради дъжд при започване на табрейка на първия сет, който в следствие Димитров взе с 8:6 точки, а във втората част хасковлията осъществя единствен брейк в петия гейм, след което резервира преимуществото си.
" Сервисът ми оказа помощ, изключително в последните геймове. Това ми даваше опция да развъртвам добре играта си с точните удари. Щастлив съм, че направих верните избори. В тайбрека всичко беше допустимо и се веселя, че ще завоювах. Опитвам се да бъда най-хубавата версия на себе си, да употребявам опита и опциите си, с цел да спечелвам мачове, а това е значимо, с цел да се задържа по-високо в международната класация ", разяснява Димитров.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР