Григор Димитров се класира убедително за втория кръг на Откритото

...
Григор Димитров се класира убедително за втория кръг на Откритото
Коментари Харесай

Дъжд, активисти и японец не можаха да спрат Гришо на старта на Уимбълдън

Григор Димитров се класира безапелационно за втория кръг на Откритото състезание на Англия. Поставеният под №21 българин победи с 6-1, 6-2, 6-1 квалификанта Шо Шимабукуро (Япония). Срещата беше прекъсвана на два пъти поради дъжд и един път от екоактивисти, които стачкуваха против лицензирането и производството на нови изкопаеми горива от английското държавно управление. Нищо обаче не бе в положение да спре Гришо.


Шимабукуро стигна до две благоприятни условия за пробив още в първия гейм. Григщор обаче ги отрази и завоюва подаването си. На собствен ред българинът съумя да пробие за 3-1, по-късно още един път за 5-1. И тъкмо, когато Димитров сервираше за сета над Лондон за следващ път заваля. Двубоят бе пресечен и възобновен след към един час. Гришо бе съвършен и затвори сета - 6-1 за 23 минути игра.

При 1-0 за Гришо във втория сет двама деятели от Just stop oil нахлуха на корта и разпиляха елементи от пъзел и оранжеви конфети по корта, след което седнаха на земята. Докато защитата се опитваше да ги изведе, над " Олд Инглънд Клъб " отново се смрачи и от небето се изсипа дъжд, който накара състезателите да се приберат в съблекалнята. При новото възобновяване на играта Димитров проби още един път за 5:2, а по-късно на личен сервис затвори втората част с 6:2.

Българинът стартира безапелационно и третата част и поведе с 2:0. След 2:1 Григор завоюва четири следващи гейма, а с това и мача.

Това беше победа №80 за Димитров в мач номер 130 шампионатите от Големия шлем.

Българинът ще играе във втория кръг против Федерико Кория от Аржентина или Иля Ивашка от Беларус. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР