Григор Димитров се изправя срещу Джордан Томпсън в полуфинален двубой

...
Григор Димитров се изправя срещу Джордан Томпсън в полуфинален двубой
Коментари Харесай

Григор Димитров е на победа дистанция от финал в Бризбейн

Григор Димитров се изправя против Джордан Томпсън в полуфинален дуел от шампионата ATP 250 в Бризбейн. По стратегия срещата би трябвало да стартира не по-рано от 12:30 часа българско време.

Първата ни ракета нямаше безусловно никакви проблеми с достигането до полуфиналите, откакто реализира чиста победа с 6:1, 6:4 против представителя на домакините Ринки Хиджиката. Така Гришо взе скалпа на трети конкурент в Бризбейн, като походът му започва с поврат против Анди Мъри, а по-късно продължи и с успех над Даниел Алтмайер.

Димитров може би очакваше нов трогателен конфликт с Рафаел Надал, само че австралиецът Джордан Томпсън обърка неговите проекти. Поставеният по №55 в ранглистата на АТР изигра мача на живота си и надделях испанската легенда с 2:1 сета. 29-годишният тенисист се възползва оптимално от неналичието на задоволително добра игрова и физическа форма на Матадора, който нямаше нужните сили, откакто неотдавна се завърна от дълго лекуване на травма.

За разлика от Григор, Томпсън няма огромен триумф на огромната тенис сцена. До този миг той е печелил 11 чаланджър шампионата, последният от които през миналата година в Гвангджу.

Димитров и австралиецът имат два мача между тях до този миг. Досега са си разменили по една победа.
 Ето по кое време Григор Димитров ще спори с Томпсън за място на финала в Бризбейн
Ето по кое време Григор Димитров ще спори с Томпсън за място на финала в Бризбейн

Двубоят е на следващия ден по обяд
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР