Григор Димитров продължава победния си марш на френска земя и

...
Григор Димитров продължава победния си марш на френска земя и
Коментари Харесай

Нов тенис мастърклас: Григор повали французин и е полуфиналист в Марсилия

Григор Димитров продължава победния си марш на френска земя и се класира за полуфиналната фаза на АТР 250 шампионата в Марсилия. Най-добрият български тенисист надгради над вчерашния си триумф против Себастиан Корда и безпроблемно преодоля съпротивата на домакинския представител Артур Риндеркнеш, нуждаейки се от единствено..... минути, с цел да оформи крайното 6:3....

По този метод родната ни първа ракета подпечата мястото си във финалната четворка на конкуренцията, където на следващия ден ще се изправи против третия подложен Карен Хачанов в опит да продължи напред към конфликта за купата във френския град.

Началото на мача бе придружено от постоянна игра на сервиращите тенисисти. Малко по-късно, нашето момче зададе високо движение на игра и чрез своя форхенд съумя да се снабди с първи шансове за пробив, които съумя да материализира и да поеме водачеството в първия сет. Впоследствие, Гришо затвърди брейка безпроблемно на нула и се снабди с удобна преднина от 4:1. Българинът продължаваше да подлага Риндеркнеш напрегнат, само че французина удържа на натиска и не позволи да бъде продънен повече. В последна сметка, след леки съмнения, Димитров затвори първата част след 36 минути игра - 6:3.

Григор продължи стабилната си игра на сервис и при започване на втория сет, само че французинът не му отстъпваше и не загуби нито точка в първите си два сервис гейма. След това обаче, на показ излезе изключителната класа, която има първата ни ракета и при 2:2, той се снабди с две благоприятни условия за пробив. За жал, двата шанса бяха пропуснати след непредизвикани неточности надлежно от форхенд и бекхенд, а по-късно, французинът съумя да измъкне подаването си с два безответни сервиса. Пропуснатите благоприятни условия не повлияха отрицателно на българина и той завоюва безпроблемно идващия си сервис гейм. Гришо продължи опитите си по всякакъв начин да затрудни локалния представител, само че той не се поддаваше. В идващите мигове на мача, двамата тенисисти печелеха подаванията си и трябваше да станем очевидци на тайбрек. Дългият 13-ти гейм стартира с минипробив на сметката на българина след непредизникана неточност от ракетата на Риндеркнеш. Впоследствие, Гришо завоюва идващите си две подавания и си обезпечи преднина от 3:0. 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР