Григор Димитров приключи участието си на турнира на твърди кортове

...
Григор Димитров приключи участието си на турнира на твърди кортове
Коментари Харесай

Гришо не можа да се противопостави на Надал - slava.bg


Григор Димитров завърши присъединяване си на шампионата на твърди кортове от АТП 500 в Акапулко (Мексико). Най-добрият български тенисист отстъпи с 3-6, 2-6 пред международния №2 Рафаел Надал (Испания).

Двубоят им продължи 2 часа и 35 минути, предава Topsport.bg.

И в двата сета хасковлията започваше по-добре и пробиваше за първи път. В първата част Гришо направи брейк на нула за 2-1. Надал незабавно направи рибрейк на 15 и проби още един път за 4:2 в гейм минал през две равенства.

Българският тенисист беше на прага да се върне в сета, само че пропиля и трите си благоприятни условия в най-дългия гейм в мача с 14 разиграни точки. След това испанецът осъществя втория си сетбол след 48 минути игра.

И втората част стартира с преимущество за Димитров. Той проби в първия гейм на 30 и съумя да затвърди брейка в дълъг гейм, в който въпреки всичко непрекъснато водеше. За съжалени някъде тука мачът завърши.

Надал осъществя втората си опция за за пробив и откакто отрази една опция на Григор за нов брейк изравни за 2-2.

В последните 4 гейма хасковлията взе общо 6 точки, като очевидно загуби религия, че може да измъкне освен това в мача. Рафаел взе частта с 6-2 за 53 минути, а и с това се класира за край в Акапулко против колегата на двойки на Гришо Тейлър Фриц.

Точките в мача са 49 на 62. На сервисите на Надал резултатът е 37-28 в интерес на испанеца. В тези на Григор - 25-21 отнова за "Матадора ". И двамата имаха по 6 благоприятни условия за брейк. Рафа избави четири, а Гришо единствено една. Ефективността на първи сервис на Надал беше 68%, а тази на Димитров - 48%.

За българският тенисист останаха трите победи в Мексико и завръщането в Топ 20. Това е загуба №13 за него от майстора на клей. Победата в Пекин през 2016 година остава единствената за него против един от тримата огромни в актуалния тенис.

Снимки: Getty Images
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР