Григор Димитров пренаписа историята на българския тенис с класирането си

...
Григор Димитров пренаписа историята на българския тенис с класирането си
Коментари Харесай

Ужасно тежък съперник чака Григор на 1/2-финала

Григор Димитров пренаписа историята на българския тенис с класирането си за полуфиналите на последния за годината шампионат от Големия шлем US Open. В опита си да се класира за първи мейджър край в кариерата си, българинът ще срещне ново извънредно тежко затруднение.

Макар че като отстраниш великия Роджър Федерер по пътя си, към този момент всичко може да ти се стори постижимо, новият противник на българина е доста сериозен подводен камък. Става въпрос за 5-ия подложен в схемата Даниил Медведев.

Руснакът се оправи в четири сета с другата голяма швейцарска опасност в тура - Стан Вавринка. В епична борба той се оправи след 7:6, 6:3, 3:6, 6:1 за малко над 150 минути на корта и за първи път в кариерата си ще играе на тази фаза в шампионат от Шлема.

Медведев обаче просто няма по какъв начин да е за подценяване освен поради ранкинга си, а и поради достиженията си на твърда настилка този сезон. Той игра най-малко край на всички съревнования, на които взе участие след Уимбълдън, а в Синсинати даже завоюва и купата, надделявайки на финала над международния номер едно Новак Джокович.

Въпреки че сигурно у него се е натрупала много отмалялост от подвизите му по кортовете оттатък Океана, формата му е страхотна и сигурно малко на брой са искащите да го срещнат по пътя си, изключително в случай че желаят да стигнат надалеч.

Двамата с Григор са изиграли два мача между тях досега. И двата бяха през 2017 година В тях Димитров победи на тревата в Куинс Клъб през юни в три сета - 6:3, 3:6, 6:3 на четвъртфинал, само че пък падна на 1/8-финалите във Вашингтон в два сета - 2:6, 4:6.

Трябва да отбележим, че единствената им среща на твърди кортове приключва с победа на руснака, тъй че българинът би трябвало изрично да има едно мислено. Но пък вдъхновен от успеха над Федерер и изникващ от позицията на новобранец, той към този момент може да реализира всичко, освободен от границите на големите упования към него.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР