Григор Димитров откри сезона си на трева с впечатляващ успех

...
Григор Димитров откри сезона си на трева с впечатляващ успех
Коментари Харесай

Григор Димитров загуби от Ботик ван де Зандсхулп и отпадна от турнира в Куинс

Григор Димитров откри сезона си на трева с впечатляващ триумф над Камерън Нори в първия кръг на шампионата в Куинс. Българинът в никакъв случай до момента не беше побеждавал този конкурент, само че сподели извънредно високо равнище на сервиране и в профил миналогодишния финалист. За страдание, то през днешния ден не видяхме сходно въодушевено показване от Димитров и той беше заставен да отстъпи на Ботик ван де Зандсхулп - 6:7(5) 3:6. Така Гришо има разполагаем една седмица за подготовка, а след нея ще замине за присъединяване на Уимбълдън, написа tennis.bg

Двубоят стартира мъчно за българина, откакто неговият противник пласира серия от дълбоки ретура и доближи до две следващи точки за пробив, единствено че сервисът на Григор проработи в точния миг, с цел да бъде предтовратен сходен сюжет. Нидерландецът обаче продължаваше да работи със сериозна доза самочувствие, а неговите подсечени удари съвсем не отскачаха от корта и му позволяваха да стои по-добре на корта в началните минути.

Постепенно обаче първата ни ракета откри оптималния си темп и все по-често го виждахме да поема самодейността и да приключва посредством мощни форхенди. Това разколеба отбраната на ван де Зандсхул, чийто неточности се усилиха доста и нашият съотечественик осъществя подобаващ брейк. Впоследствие Димитров поведе с 40:0, само че позволи цели три двойни неточности и в последна сметка не можа да затвърди добитото предимство. Кризата в представянето на хасковлията се задълбочи, защото международният номер 29 си обезпечи нов брейкбол при 5:5, но родният ни представител устоя на напрежението и в последна сметка се стигна до тайбрек.

В него двамата състезатели не трепваха на лично подаване до резултат от 4:4 точки, когато пристигна петата двойна неточност на нашия съотечественик. Нидерланедецът пък пласира следващия си примерен сервис и имаше разполагаем два сетбола, единствено че Димитров отреагира с отличен акция към мрежата, която предизвика неправилност от ракета на по-нискоранкирания състезател. Тога последва бекхенд в центъра на мрежата от страна на някогашния първенец, с което първата част отиде в сметката на нидерландеца.

Вторият сет още веднъж се движеше с превъзходство на ван де Зандсхулп, чийто начален удар изглеждаше изцяло непробиваем. Григор пък изглеждаше очевидно раздразнителен и постоянно пресилваше своите осъществявания. Логичното се случи и Ботик проби за преднина от 3:1 гейма. Оттам насетне нидерландецът не сподели никакви съмнения на начален удар и изцяло справедливо се поздрави с триумфа.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР