Григор Димитров официално се завърна в топ 10 на световната

...
Григор Димитров официално се завърна в топ 10 на световната
Коментари Харесай

Григор Димитров е 9-ти в световната ранглиста, Синер е новият номер 2

Григор Димитров публично се завърна в топ 10 на международната класация на АТП. След страхотното си показване на Мастърса в Маями в последните две седмици и достигнато до финала на шампионата, Григор бележи скок с три позиции в обновената ранглиста и към този момент заема 9-то място.

Това е най-хубавото класиране на българския тенисист от есента на 2018 година, когато той за последно беше в топ 10. Петте следващи победи на Димитров в Маями, в това число три против тенисисти от първата десетка (Хуберт Хуркач, Карлос Алкарас и Александър Зверев), му носят спомагателни 605 точки в актива, който към този момент е 3540 точки. Така хасковлията е покрай седмия в ранглистата Холгер Руне (3795). Изгледите за Димитров са положителни, защото той няма да пази доста точки в идния сезон на клей - 45 от Мастърса в Рим и 180 от Ролан Гарос.

Завръщането на българина в топ 10 значи, че в първата десетка още веднъж има тенисист с бекхенд с една ръка. За малко това не бе по този начин, откакто Стефанос Циципас записа спад в ранкинга преди няколко седмици.

Яник Синер, който победи Григор във финала в Маями, към този момент е новият номер 2 в света. Италианецът, който е съвсем непогрешим в последните шест месеца, измества Карлос Алкарас от втората позиция и е на 1015 точки зад водача Новак Джокович.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР