Григор Димитров официално се превърна в тенисиста с най-дълга активна

...
Григор Димитров официално се превърна в тенисиста с най-дълга активна
Коментари Харесай

Григор Димитров стана актуалният №1 по поредни участия в Шлема

Григор Димитров публично се трансформира в тенисиста с най-дълга дейна серия от следващи участия в шампионати от Големия шлем. С излизането си на корта за мача против Маркос Хирон (САЩ) от I кръг на " Ролан Гарос " първата ни ракета записа своята 45-а поредна конкуренция в най-престижната верига.

31-годишният българин не е пропущал " мейджър " от Australian Open през 2011 година насам. Хасковлията към този момент се намира единствено на пет шампионата разстояние от Топ 9 на всички времена за най-дълги поредици в Шлема.

Недостижим рекордьор наподобява Фелисиано Лопес със своите 79 поредни участия в четирите шампионата - AO, " Ролан Гарос ", " Уимбълдън " и US Open. 40-годишният испански деец имаше късмет да закръгли серията си на 80, само че при започване на предходната седмица отпадна в квалификациите за Откритото състезание на Франция и няма да играе в съществена скица от Големия шлем за първи път от тъкмо 20 години.

В пресявките в Париж завърши и втората най-дълга дейна поредност - 66 шампионата на Андреас Сепи. 38-годишният италианец нямаше пропуснат шампионат във веригата от " Уимбълдън " през 2005 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР