Григор Димитров не успя да триумфира с втората си титла

...
Григор Димитров не успя да триумфира с втората си титла
Коментари Харесай

На крачка от титлата: Григор изигра нервен мач и отстъпи пред Юмбер на финала в Марсилия

Григор Димитров не съумя да победи с втората си купа през сезона, като изигра нервозен мач и остана на крачка от оценката в Марсилия. Най-добрият български тенисист не съумя да показва нивото си от досегашните си дуели в конкуренцията, до момента в който локалният любим и четвърти подложен в схемата Уго Юмбер изнесе истински тенис театър във връзка с атакуващия жанр, с цел да повали първата ни ракета в поредни сетове след час и 20 минути на корта - 6:4 6:3.

По този метод Гришо инкасира едвам второто си проваляне през 2024-та година, откакто пропусна към трофея си от Бризбейн да прибави и този от Марсилия, само че за сметка на това прибавя 120 точки към актива си за международната класация и е все по-близо до по този начин бленуването завръщане в челната десетка на класацията, преди присъединяване си на шампионата в Ротердам идната седмица. Същевременно пък французинът за прощален път в последните месеци потвърди статута си на един от най-хубавите състезатели в зала все още и пред родната си аудитория подвигна четвъртата си АТР купа, с което си подсигурява нанагорнище в подреждането до рекордното за себе си 18-о място.

Началото на дуела ни даде в най-хубавата светлина страхотните подавания, с които разполагат двамата финалисти, като всеки от тях се представяше съвършено в миговете си на сервис и паритетът в статуквото стоеше недокоснат. Постепенно с течение на времето зачестиха самоотвержените прояви на локалния любим да повишава оборотите при надхитрянето от главната линия, като извърши един от обичаните си форхенди по правата със скорост присъща за начален удар, което водеше до пролуки в отбраната на първата ни ракета.

Въпреки това, Григор компенсираше с по-голямата си успеваемост при дългите разигравания, в които изграждаше ловко офанзивите си, изчаквайки неточност на левичаря, но значително плахите дейности на най-хубавия ни тенисист в основните обстановки се оказаха с фундаментално значение и в десетия гейм българинът заби дланния си удар в мрежата от привидно рутинна позиция, с което съобщи не просто подаването си, а и откриващия сет.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР