Григор Димитров не успя да поднесе изненада и да елиминира

...
Григор Димитров не успя да поднесе изненада и да елиминира
Коментари Харесай

До последния удар не знаех дали ще спечеля: Джокович

Григор Димитров не съумя да сервира изненада и да отстрани Новак Джокович от Australian Open, само че сигурно имаше своите шансове и затрудни някогашния №1 в конфликта им на Rod Laver Arena.

" Всяка точка и всеки гейм бе от голяма важност. Решаващите моменти започнаха още от първата точка. За мен беше значимо да взема този първи пробив – не знаех по какъв начин ще се усещам физически ”, сподели Джокович.

Джокович се изрече доста ласкаво и за първата ракета на България:
" Григор е човек, който същински почитам и на който се удивлявам, един от най-хубавите ми другари в Тура е. Познаваме се от дълго време. Той е един от най-талантливите играчи в Тура. Тук е от години, превъзходен спортист е. Мислех, че два пробива в третия сет ще са ми задоволителни, само че той игра мощно след този миг, тъй че до последния си удар не знаех дали ще печеля. "

" Беше изключителна борба – три сета с общо време над три часа. Нека да умря и да се приготвя за идващия кръг ", добави Ноле.

Когато беше запитан дали има спомагателна мотивация да се показа мощно против младите играчи в шампионата, Джокович отговори: " Какво имаш поради под млади? 35 е новото 25, " сподели той и одобри с отворени ръце овациите на публиката. " Вижте Рафа, вижте Анди – играят на доста високо равнище. Опитвам да върша същото. Когато влизаш в последната четвърт от кариерата си, всеки сезон е от голяма важност. Започваш да цениш повече всеки шампионат, тъй като знаеш, че може и да не ти остават още доста. Късметлия съм, че мога да се занимавам с това, което обичам. Истински обичам този спорт, обичам да се състезавам. Вече зад тила си имам близо 20 години като професионален състезател, няма по какъв начин да бъда по-благодарен за това. "

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР