Григор Димитров не успя да преодолее Кей Нишикори на 1/4-финалите

...
Григор Димитров не успя да преодолее Кей Нишикори на 1/4-финалите
Коментари Харесай

Нишикори се оказа непреодолимо препятствие за Григор

Григор Димитров не съумя да преодолее Кей Нишикори на 1/4-финалите на шампионата в Бризбън. Българинът загуби в два сета с 5:7, 5:7 и е навън от шампионата . Това бе първото по-тежко за тестване за българина, само че той не съумя да се оправи, напускайки шампионата по-рано и от предходната година, когато отпадна полуфиналите.
Нишикори пък ще има за противник френският тенисист Жереми Шарди в идната фаза на конкуренцията. Първият сет вървеше извънредно равностойно. За страдание обаче, тъкмо към края, в 11-ия гейм, Григор се пропука. Нишикори съумя да реализира пробив за 5:4. Българинът бе изправен пред огромна компликация, като трябваше да избави две следващи точки за пробив. Той съумя, като даже и си обезпечи преимущество, което обаче бързо пропиля и Нишикори завоюва идващите две точки, а по-късно последва и един уинър - и 5:6 за Нишикори. В последвалия гейм японецът бе безапелационен и затвори сета, в който Григор нямаше точка за пробив.
Вторият стартира добре за българина, който поведе с 3:0 с пробив във втория гейм. В четвъртия обаче Нишикори спря серията на българина, а в седмия съумя да върне и пробива, след което го затвърди и изравни - 4:4. В 11-ия гейм Димитров позволи още веднъж да бъде продънен и японецът поведе с 6-5, след което завоюва сервис гейма си на нула и затвори мача след един час и 40 минути игра. Григор остава единствено с една победа в шест мача против Нишикори, която реализира точно в Бризбейн преди две години. В полуфиналите на тазгодишното издание Нишикори ще играе с Жереми Шарди.
Повече детайлности вижте в Sportlive.bg.
ПРЕДИ СРЕЩАТА
Димитров доближи до мача с японеца в четвъртфиналите на шампионата, откакто в профил поредно Йошихито Нишиока и Джон Милман. Българинът и Нишикори до момента са играли пет пъти един против различен. Японският тенисист е постигнал 4 победи и единствено една загуба, която обаче се случва точно в Бризбън, когато Димитров победи с купата.
Френският тенисист Жереми Шарди пък си обезпечи място в полуфиналите на шампионата в Бризбейн и точно той ще е противникът на спечелилия от дуела сред Димитров и Нишикори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР