Григор Димитров направи скок с три места в световната ранглиста

...
Григор Димитров направи скок с три места в световната ранглиста
Коментари Харесай

Григор с най-предно класиране от две години насам

Григор Димитров направи скок с три места в международната класация след превъзходното си показване на шампионата сериите " Мастърс 1000 " в Шанхай с награден фонд 8.8 млн. $.

Единственият българин в тенис елита записа победи над Александър Вукич, Карен Хачанов, №2 в света Карлос Алкарас и Николас Джари най-големия китайски град преди да бъде спрян на полуфиналите от Андрей Рубльов.

Така благодарения на извоюваните в Шанхай 315 точки Григор Димитров се изкачи до 16-ото място в класацията на АТР с общ актив от 2195 точки. Това е най-високото класиране на българина от 22 март 2021 година, когато още веднъж бе 16-и.

Тази седмица Григор ще си вземе отмора. Той отхвърли присъединяване на шампионата в зала в Антверпен, защото в събота към момента беше в Китай.

Втората ракета на България Димитър Кузманов падна с 9 позиции и към този момент е №196 с 323 точки на сметката си.

Отстъпление записа и Адриан Андреев с четири места до №253 с 241 точки.

В същото време Янаки Милев дебютира в топ 500 под №489, откакто направи скок с цели 58 позиции.

Общо 11 български тенисисти намират място измежду първите 1000 в международната класация.

В топ 10 има много промени. Първите четирима остават същите, като на върха е Новак Джокович с 11 045 точки, следван от Карлос Алкарас с 8805, Даниил Медведев с 7355 точки и Яник Синер с 5000 точки. Финалистът от Шанхай Андрей Рубльов се изкачи с две позиции до №5, измествайки Холгер Руне и Стефанос Циципас. Каспер Рууд и Александър Зверев пък направиха по крачка нагоре за сметка на Тейлър Фриц, който се смъкна с две места до №10.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР