Григор Димитров изигра един от най-силните мачове в цялата си

...
Григор Димитров изигра един от най-силните мачове в цялата си
Коментари Харесай

Висока класа: Григор се разправи с Алкарас и е на полуфинал

Григор Димитров изигра един от най-силните мачове в цялата си кариера, като даде общо 6 гейма на международния №2 Карлос Алкарас на Мастърса в Маями - 6:2, 6:4 за 94 минути.

На полуфинала в петък против събота наше време най-хубавият ни тенисист ще спори с Александър Зверев и нова победа ще значи завръщане в топ 10 на ATP за първи път от 2018 година

Германецът е доста неуместен противник за Димитров - той води със 7:1, като успехите му са следващи. Не единствено в Маями, а и през м.г. обаче Григор демонстрира, че е превключил на друго равнище. Както се изрази той неотдавна - пулсът му към този момент не се ускорява, когато се намира в сложна обстановка на корта.

Първата ни ракета трябваше да избавя точка за пробив още в първия сервис гейм в мача с Алкарас. Направи го, а по-късно взе подаването на своя противник, който на собствен ред прояви раздразнителност.

Третият гейм продължи над 8 минути. Карлито бе решен на бърз рибрейк и си проработи три благоприятни условия за това. Димитров обаче устоя и на таблото светна 3:0. Той не бе надалеч от още един пробив, само че противникът му съумя да се запише в резултата и да понижи.

Нататък последваха замени. При 2:5 испанецът сервираше за оставане в сета, само че отново прояви съмнения и Григор не изтърва шанса. 

Вторият сет вървеше по подобен метод - със страховит тенис, доста майсторство и брилянтни осъществявания от страна на някогашния №3 в света и много неточности от ракетата на някогашния №1.

При 2:1 Григор принуди Алкарас да свърка още веднъж и затвърди, като можеше да дръпне и с 5:1. Един от най-хубавите в новата вълна обаче устоя и потегли към поврат, покзвайки забележителните си умения. За първи път от началото на мача той влезе в серия (3 гейма), върна пасива и изравни - 4:4.

Българинът трябваше да прекъсне рейда му и го направи - 5:4. В идващия гейм Григор нанесе съдбоносен удар, като още веднъж вкара в деяние отличния си в последно време ретур. Стигна до два мачбола и още при първия Карлос Алкарас прати топката в навън.

Така Григор Димитров записа втора победа от пет мача против испанеца. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР