Григор Димитров е уверен, че може да постигне нещо голямо

...
Григор Димитров е уверен, че може да постигне нещо голямо
Коментари Харесай

Григор за ключа към успеха: Пулсът ми вече остава постоянен

Григор Димитров е убеден, че може да реализира нещо огромно в тениса. След триумфа си над Алехандро Табило 6:7, 7:6, 6:2 в Маями, той беше специфичен посетител на телевизионното студио, отдадено на шампионата.

Хасковлията счита, че опитът е това, което му оказва помощ на корта в тежки моменти.

„ Мисля, че колкото повече време прекарваш на корта, толкоз повече започваш да разбираш играта. И мисля, че когато запишеш победа, това оказва помощ да се построи тази убеденост в основните моменти “, показа Григор Димитров.

Българинът мина в третия кръг на шампионата Маями Оупън, като довечера ще срещне германеца Яник Ханфман.

„ Преминавайки през тези моменти, към този момент като че ли пулсът ми не се форсира или, знаете ли, остава много непрекъснат. И мисля, че това ми дава някаква непоклатимост, осъзнатост в тези моменти. Така че несъмнено... Мисля, че насъбраният опит оказва помощ. Но в това време и се любувам на играта. Това е нещо, което желая да продължа да върша “, сподели още тенисистът.

„ Ако приказваме за салдото сред корта и живота отвън него… Мислех, че има моменти, в които имах възприятието, че мога да направя всичко по едно и също време. И мисля, че с времето разбрах мощните си страни на корта и отвън него. Започвам да разбирам по какъв начин мога да уравновесявам тези... Ще кажа тези моменти, тъй като всичко това е миг. В един миг си на корта. В другия миг си на открито и се лекуваш. В идващия миг се подготвяш за мач, шампионат, каквото и да е “, сподели Григор.

„ Знаете ли, имам вяра, че към момента мога да бъда кандидат за огромните титли. И го потвърдих още веднъж през последните месеци. И още веднъж го потвърждавам. Просто желая да продължа по тоз път. Знам, че в случай че правиш всички неща вярно, може би в последна сметка ще получиш тази опция. От всеки зависи по какъв начин ще го направи. И единственото, което можете да вършиме, е да го преследвате. Каквото и да е, тръгнете след него. И кой знае, приключи Димитров.

Съперникът на Григор Димитров в третия кръг на Маями е на 32 години. Той е под номер 56 в международната класация.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР