Григор Димитров е известен с това, че е един от

...
Григор Димитров е известен с това, че е един от
Коментари Харесай

В разгара на вчерашната битка: Григор се отказа от спечелена точка и спечели френската публика

Григор Димитров е прочут с това, че е един от най-големите спортсмени на корта и през вчерашния ден за следващ път го потвърди. Българинът се лиши от точка, която към този момент беше отсъдена в неговия актив от основния арбитър Джеймс Киотевонг и предложи на неговия противник да преиграят обстановката. Това се случи по време на дуела от четвъртия кръг на Ролан Гарос сред първата ни ракета и Даниел Алтмайер, който в последна сметка завърши с триумф в поредни сетове за родния ни представител и по този начин той за повторно в кариерата си се класира за 1/4-финалната фаза в Париж.

Случката се разигра при преднина от 3:1 гейма във втората част за Димитров, когато германецът направи печеливша къса топка, с която трябваше да поведе с 0:15, единствено че съдията на стола реши, че преди този момент Алтмайер е прекъснал разиграването, мислейки предходния удар на нашия съотечественик за излязъл в навън.

Джеймс Киотевонг: За мен изглеждаше, че топката е доста покрай линията и ти реши да прекъснеш разиграването.

Даниел Алтмайер: Не, не съм желал да преустановявам разиграването.

Григор Димитров: Искаш ли да преиграем точката?

Даниел Алтмайер: Стига ти да си склонен с това.

Григор Димитров: Да

Така съдията беше заставен да разгласи на публиката, че двамата състезатели са се съгласни да преиграят точката, а това беше посрещнато с бурни овации от френската аудитория, която оцени по достолепие жеста от страна на Гришо.

Grigor Dimitrov is the best guy on the Tour, no doubt!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР