Григор Димитров даде доста емоционално и любопитно интервю, в което

...
Григор Димитров даде доста емоционално и любопитно интервю, в което
Коментари Харесай

Григор: Пържолите на мама ми липсват най-много

Григор Димитров даде много прочувствено и любопитно изявление, в което разкри, че сега няма другарка. Той приказва за любовта в живота си, за това какво е постигнал в тениса досега, за партньорството си с Андре Агаси. Освен това Димитров описа и за почивката си в Исландия пред bTV.

" В Исландия беше особено, друго. За първи път взехме решение да създадем такова премеждие с моите родители. Всяка година гледаме да създадем отмора, в която да сме единствено тримата. Това бе съвършеното място. Бях оставил телефона на страни и се фокусирахме за нашето време. Разказвахме си за случки. В Исландия всичко беше ужасно. Ходихме да караме на глетчерите. Баща ми даже се впечатли, а той не се впечатлява елементарно ", изясни той.

" Винаги със своето семейство съумявам да се пречистя. Различно е. Говорим си за всичко. Спомняме си какви съм ги правил като дребен. С майка ми и татко ми сме доста близки. Когато споделям с тях, постоянно виждам да взема нещо от тях, някакъв опит. Дали са ми доста. Повече ги следя, в сравнение с желая препоръки ", добави Димитров.

" 10 години към този момент съм в тура, което е впечатляващо. Все отново имах положителни достижения като цяло. Но знам, че мога доста повече. В последните години имах и положителни и неприятни резултати. Контузих се тази година. Но това е спорта. Искам да знам какво хората мислят за мен. Обичам рецензията, само че не в големи количества! Именно и за това броят на хората, на които се поверявам може да се преброи на пръстите на едната ръка ", добави той.

" В тениса има един плюс - има шампионати непрестанно. В моя случай 2-3 шампионата обърнаха годината. Надявам се, че повече няма да има такива спадове. Много неща ме държат стимулиран - работата и дисциплината са главните. Тренирах доста, работих. Но всеки мач ми се струваше като безкрайност. Това не е доста прелестно, само че някой път получаваш този попътен вятър ".

" Случвало се е да съм обезверен. Когато бях в болница се усещах точно по този начин. Бях сърдит на хората, на всичко и всички. Но тогава би трябвало да си кажеш " стига толкоз " и започваш на ново. Бях самичък, имах поддръжка от обичаните хора към мен. Но държах една отдалеченост. С всеки един ден ставах все по-близък със себе си. Извън корта е напълно друго. Трябва да имаш добра връзка със себе си. Този година ми се наложи да седнал съм повече време у нас. Да върша много разнообразни неща от тениса. Беше необичайно. Винаги съм бил себе си. Някой път може да съм малко по-емоционален. Но то се вижда. В края на годината изиграх някои мачове, които все едно не бях аз. Гледах се по малкия екран и се чудих. Но пък някои неща се получиха добре. Аз желая да бъде себе си ", добави Григор.

" Не би трябвало да оставяш никой да управлява играта. Може да ти оказва помощ, да те направлява. Но в случай че някой те държи като птичка в клетка, това е най-лошото, което може да се случи на един състезател. Трябва да бъдеш свободен на твориш. С Радек Щепанек в никакъв случай не сме почвали толкоз съществено. Не успяхме да намерим верния метод. Андре Агаси е специфичен човек в нашия тим. Не мога да го обясня като човек и като треньор. Ние имаме специфична връзка. В най-деликатните моменти можеш да разчиташ на него. Той споделя за чувствата си от всевъзможен вид мачове ", съобщи още той.

" С Андре се забавляваме доста. Ходихме на родео с Агаси, да вземем за пример. Беше супер. Разходихме се един ден и се озовахме в Лас Вегас на родео. В тези моменти следваме сърцата си. И двамата сме на забавна позиция ", изясни Гришо.

" Има другарства, само че зависи доколко. Ние сме в една съблекалня. Всички имаме една цел, да победим. Надал, Федерер и Джокович? С Рафа си пишем за разнообразни неща. С Джокович се виждаме в Монако. С Роджър също се засичаме. Но е мъчно. Имал съм случаи, в които да играеш против другар ми тежи, само че всички съблюдаваме вярната отдалеченост. Ако опитваш да се бориш с възприятията си на корта, си изгубен ", добави още той.

" Нямам обичан прякор. Много ми е прелестно да чуя " Мачкай Гришо ", когато съм на другия завършек на света. Горд съм, че съм българин. Когато подвигна глава към публиката и ми става хубаво. Искам да оказа помощ на останалите родни играчи. Винаги съм правил всичко допустимо да давам най-хубавото от себе си за България. За първа година ще е този шампионат ATP Cup ", разкри Григор.

" За страдание би трябвало да бъда лакомец в някои обстановки и за това не мога да подкрепям контакт с доста другари. Като бях дребен доста желаех да стана тенисист. Винаги съм казвал, че желая да стана подобен. Този спорт ме е сграбчил още най-ранните ми години. Не скърбя за нещата, които съм правил. Като бях на 14-15 години не мислих, толкоз за трофеи и за класация ", добави Димитров.

" Любовта? Това са толкоз персонални неща. Тази година изобщо не съм мислил за това. Фокусът ми е на друго място. Има си плюсовете и минусите. Но има една граница сред тениса и любовта. Да си влюбен, да това може да ти помогне в 1-2 шампионата. Но за повече - мъчно. Най-трудното нещо е да оставяш нещата отвън корта, да не ти въздействат, до момента в който играеш ", показа Димитров.

" За момента нямам другарка. Въздухът в София е друг. Тук се усещам по-специално. Искам да бъде татко. Защо не! Но аз самия не знам къде желая да пребивавам сега. Децата ми желая да ги изучавам на работа и дисциплинираност. И да бъдат себе си. Това е едно от най-важните неща. Храната в България ми липсва най-вече. Какво тъкмо ли? Пържолите на мама ", приключи Гришо.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР