Григор Димитров беше критичен към себе си след трудната победа

...
Григор Димитров беше критичен към себе си след трудната победа
Коментари Харесай

Григор Димитров: Трябва да разбера защо някои неща в играта ми не се получават

Григор Димитров беше сериозен към себе си след сложната победа над Андрей Рубльов в третия кръг на Australian Open. Българинът се класира за осминафиналите в първия шампионат от Големия шлем за сезона след оспорван дуел с руснака, който приключи за 3.07 часа при 6:3, 4:6, 6:4, 6:4.

" Това беше един от най-важните мачове за мен, тъй като доста неща в играта ми още веднъж не се получаваха и просто трябваше да намеря отговор. Доволен съм, че завоювах. Андрей е добър тенисист, сподели качествата си още на US Open, когато ме победи ", сподели Димитров.

Той изясни, че физически се усеща добре и горещото време в Мелбърн, където температурите надхвърляха 40 градуса, не му е повлияло толкоз. " Дали е топло или студено, не ме интересува ".

" Чувствах се добре душевен и това ми помагаше да заставам в мача. Опитвах се да мисля по-просто и да планувам обстановките. Очаквах своите шансове в геймовете, само че също по този начин имаше моменти, когато обстановката беше на кантар, тогава и първият ми сервис ми оказа помощ ", сподели Димитров.

Българинът посочи, че се е възползвал в края на мача, когато Рубльов към този момент е имал проблеми с издръжливостта си.

" Има компененти, от които не съм удовлетворен и които ме тормозят. Трябва да схвана за какво някои неща в играта ми не се получават. Може би оказа помощ фактът, че останах спокоен в продължение на срещата и не се поддадох на страстите ", добави Димитров.

" Two great tennis players... What can I say? "

[3] @GrigorDimitrov on facing either [17] @NickKyrgios or [15] @Tsonga7 in the 4R
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР