Гръцкото правителство обяви, че ще предложи предплатена карта със 150

...
Гръцкото правителство обяви, че ще предложи предплатена карта със 150
Коментари Харесай

Гърция дава на младите по 150 евро, за да се ваксинират

Гръцкото държавно управление разгласи, че ще предложи предплатена карта със 150 евро на младежи на възраст 18-25 години, с цел да получат най-малко един доза от ваксина против COVID-19. Това ще е тласък за увеличение на броя на имунизираните в страната, заяви вестник Kathimerini, представен от БГНЕС.

Картата, наречена от министър-председателя Кириакос Мицотакис " паспорт за независимост ", ще покрива разноските за пътувания и развлечения, като самолетни и фериботни билети, хотелски резервации, музика, спектакъл и кино, музеи и археологически обекти. Представяйки картата при започване на среща с министри в понеделник, министър председателят съобщи, че признава тежестта, която дългите месеци на блокиране са оказали върху обществения живот на младежите.

" Това е дълг към нашата юноша, подарък на признателност, изключително преди лятото. [Това] е " благодаря " за тяхното самообладание и неизменност ", сподели той на министрите в телевизионното обръщение.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Ваксини в България има задоволително. Два милиона дози отлежава...

" В същото време обаче това също е тласък за имунизирането на младежите, които по своята същина способстват повече за придвижването. И колкото повече са предпазени [срещу вируса], толкоз повече ще ограничим предаването на вируса ", добави министър председателят.

Мицотакис сподели, че това е изключително правилно, когато страните се сблъскват с по-заразния вариант Делта на вируса, който е ориентиран най-вече към тези, които не са били имунизирани, " само че заплашват всеки ".

Тези, които се възползват от офертата, ще могат да подадат заявката си за картата посредством държавната онлайн платформа gov.gr, ден откакто получат първата си доза, сподели министърът на цифровата политика Кириакос Пиеракакис на презентацията. Картата ще бъде налична до края на юли.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР