Гръцкият туризъм постига нови исторически рекорди и увеличава процента на

...
Гръцкият туризъм постига нови исторически рекорди и увеличава процента на
Коментари Харесай

Гръцките хотели остават отворени през октомври и ноември

Гръцкият туризъм реализира нови исторически върхове и усилва % на претовареност във всички хотели, които ще останат отворени през октомври и ноември, само че също по този начин и в множеството от 12-месечните работещи хотели. Тенденцията към този момент не се управлява от сезонни летни дестинации, които във всеки случай също видяха исторически представяния тази година.

Очаква се приходите от туризъм през тази година да надвишават 20 милиарда евро, счупвайки върха от 18,2 милиарда евро през последната година преди пандемията, т.е. през 2019 година

Пристиганията на задгранични пасажери през първите осем месеца на тази година (януари-август) са се нараснали с 18,4% по отношение на предходната година, до момента в който приходите от пътувания възлизат на 14,66 милиарда евро, което е нарастване с 15,3% в сравнение спрямо съответния интервал на 2022 година и с 10,89% по отношение на осемте месеца на 2019 година, когато са достигнали 13,22 милиарда евро. Само през август темпът на напредък по отношение на четири години по-рано е по-малък и възлиза на 6%. Данните демонстрират, че приходите през август възлизат на 4,31 милиарда евро против 4,1 милиарда евро през 2019 г, заяви bgonair.

Удължаването на туристическия сезон се дължи и на спада на записаните безработни през септември спрямо август по данни на БЗР, защото компаниите от секторите, свързани с хотелиерството, съвсем не редуцират. Тези извънредно обнадеждаващи числа поддържат мнението, което в този момент доминира в Министерството на стопанската система и финансите, че безработицата ще спадне в допълнение през идващите месеци.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР