Гръцкият премиер обвини Европейския съюз, че третира страните по външните

...
Гръцкият премиер обвини Европейския съюз, че третира страните по външните
Коментари Харесай

Мицотакис: ЕС ни третира като паркинг за мигранти

Гръцкият министър председател упрекна Европейския съюз, че третира страните по външните граници на блока като комфортни места за паркиране на мигранти, в изявление.
Кириакос Мицотакис съобщи пред немския вестник „ Ханделсблат “, че Европейски Съюз " пренебрегва казуса " с възходящия брой на идващи в Гърция.
Приблизително 1 350 души са пристигнали на егейските острови на Гърция сред петък и понеделник, съгласно гръцката брегова защита. Те се прибавят към над 32 000 души, които към този момент живеят в мизерни условия на Лесбос, Самоса, Лерос, Хиос и Кос - лагери с потенциал за едвам 6 20 души.
" Това не може да продължава ", съобщи Мицотакис, който завоюва властта през юли.
" Европа вижда в страните на идване като Гърция комфортно място за паркинг на бежанци и мигранти. Това европейска взаимност ли е? Не! Повече няма да одобрявам това. "
Мицотакис насочи рецензии и към Турция, като сподели, че президентът Реджеп Тайип Ердоган " се пробва да употребява миграцията като лост за напън върху Европа и реализиране на отстъпки ".
В началото на ноември Ердоган съобщи, че ще " отвори портите " за милиони бежанци, държани в лагери в Турция, в случай че Европейски Съюз подлага на критика неговата атака против държани от кюрди региони в Северна Сирия.
" Откровено споделих на президента Ердоган, че той не може да злоупотребява с мигрантите и бежанците като принадлежности, в случай че желае да има добросъседски връзки с Гърция ", сподели Мицотакис пред вестника.
В началото на октомври Мицотакис разгласи, че до края на декември 20 000 души ще бъдат преместени от гръцките острови в континенталната част, с цел да се облекчи пренаселеността в в лагерите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР