Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис се извини за влакова катастрофа, при

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис се извини за влакова катастрофа, при
Коментари Харесай

Мицотакис пое отговорност за влаковата катастрофа край Лариса

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис се извини за влакова злополука, при която, като даде обещание да поправя дългогодишните дефекти в железопътния бранш и да обезпечи финансова поддръжка за фамилиите на жертвите, оповестява Ройтерс.

Искам да поднеса още веднъж обществено опрощение от името на тези, които управляваха страната през годините и най-много персонално. Поемам отговорността, съобщи гръцкият министър председател.

Той очерта целите на своето държавно управление, които включват транспарантно следствие на аргументите за злополуката и обезщетяване на фамилиите на жертвите. По думите му повече от 270 милиона евро ще бъдат вложени в железопътната промяна и даде обещание да наеме повече личен състав и да усъвършенства сигурността посредством инсталиране на цифрови системи за ръководство по железопътната мрежа до края на август.

Ние сме дружно в този развой, сподели Мицотакис и добави, че младежите и техните родители имат цялостното право да бъдат ядосани. Но водачът също прикани протестиращите да не разрешават на гнева да раздели обществото.

Важно е да дадем място на тъгата и гнева. Но не би трябвало да разрешаваме това да се трансформира в искра, която ще провокира разделения, добави Мицотакис.

Припомняме, че на 28 февруари, множеството от които студенти, се сблъска с товарен трен в Централна Гърция, причинявайки най-смъртоносната железопътна злополука в страната. Разследването сподели, че.

Катастрофата провокира против политическа система, която неведнъж пренебрегва апелите на железопътните синдикати за инсталиране и поддръжка на цифрови системи за сигурност и наемане на повече личен състав.

Десетки хиляди се събраха пред Народното събрание в Атина, в Солун и други градове в Гърция в най-големите улични демонстрации от 2019 година насам.
 Експерти от Европейски Съюз ще оказват помощ на Гърция да усъвършенства жп превоза си
Експерти от Европейски Съюз ще оказват помощ на Гърция да усъвършенства жп превоза си

След тежката влакова катастрофа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР