Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис поиска бързото разрешаване случая с убийството

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис поиска бързото разрешаване случая с убийството
Коментари Харесай

Мицотакис иска отговори за убития журналист

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис изиска " бързото разрешаване " случая с убийството на проверяващия публицист Йоргос Караивас.

Мицотакис в извикал вътрешния министър Михалис Хрисохоидис на съвещание, оповестиха от кабинета на премиера.

Йоргос Караивас, който работеше за частната телевизия Star и водеше новинарския блог bloko.gr, беше разсстрелян в петък, когато излизаше от колата си пред къщата си в южния атински квартал Алимос.

Източник от полицията съобщи пред AФП, че 52-годишният публицист е бил убит от двама мъже на мотор. 17 гилзи са били открити на местопроизшествието, напомня Българска национална телевизия.

" Убийството на публицист е непоносим, нерешителен акт ", съобщи в Туитър в ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. " Европа се застъпва за свободата. И свободата на печата може да е най-свещената от всички. Журналистите би трябвало да могат да работят безвредно. Мислите ми са със фамилията на Йоргос Караивас. Надявам се, че нарушителите скоро ще бъдат изправени пред правораздаването ", добави тя.

Караивас е работил за някои от водещите гръцки вестници и телевизионни канали в границите на 32-годишната си кариера.

През юли редакторът на таблоиден вестник Стефанос Хиос оцеля, откакто бе прострелян във врата и гърдите от мъж с качулка пред дома си. Случаят към момента се проверява.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР