Гръцкият премиер Алексис Ципрас заяви днес, че съществува постоянен риск

...
Гръцкият премиер Алексис Ципрас заяви днес, че съществува постоянен риск
Коментари Харесай

Ципрас: Турция е непредвидима, трябва винаги да сме нащрек

Гръцкият министър председател Алексис Ципрас съобщи през днешния ден, че съществува непрекъснат риск от " парещ " случай с Турция, която е непредвидим комшия, незачитащ интернационалното право, съобщи гръцката държавна организация АНА-МПА.
В изявление за гръцката телевизия ЕРТ Ципрас не скри своята угриженост от напрежението в самата Турция, което постоянно се изнася на открито, и сподели, че по тази причина Гърция би трябвало да бъде нащрек.
" Гърция има по-силни съдружници от всеки път ", акцентира Ципрас, като напомни, че на последната си среща на върха страните от Европейския съюз са подкрепили Република Кипър. Той посочи и връзките, които Гърция си е построила със страните от района.
" Успяхме да изградим мрежа на непоклатимост ", сподели гръцкият министър председател, само че означи, че единствено Турция отхвърля диалози и продължава провокационните си дейности.
Ципрас оцени, че политиката на Анкара води в задънена улица и не оказва помощ за реализиране на проектите ѝ и турският президент Реджеп Тайип Ердоган рано или късно ще разбере това.
Властите в Атина непрекъснато предизвестяват за честите нарушавания на въздушното пространство от турските военновъздушни сили и за нарушавания на изключителната икономическа зона на Кипър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР