Гръцкият премиер Алексис Ципрас обяви, че изборите за Европейски парламент

...
Гръцкият премиер Алексис Ципрас обяви, че изборите за Европейски парламент
Коментари Харесай

Ципрас: Изборите за Европейски парламент в Гърция са вот на доверие


Гръцкият министър председател Алексис Ципрас разгласи, че изборите за Европейски парламент на 26 май ще бъдат " избор на доверие " за икономическия му проект и данъчните облекчения, показани от държавното управление за 2019 и 2020 година. Той означи, че " всички разновидности остават отворени ", при положение, че неговата партия понесе проваляне на изборите.

" В неделя ние не гласуваме за държавно управление, само че е ясно, че това не ненужен избор ", сподели Ципрас в петък сутринта пред държавната телевизия ERT.

" Ясно е, че хората ще гласоподават за политическия проект, с който страната ще бъде ръководена през идващите години, " съобщи той, добавяйки, че в случай че партията му Сириза се показа мощно на изборите, той ще може да извърши оповестените от държавното управление му ограничения за данъчни облекчения.

„ Ако не получа доверието, което желая на изборите, всички варианти са отворени “, добави той.

Ципрас също нападна претендента на Европейската национална партия (ЕНП) за ръководител на Европейската комисия Манфред Вебер, описвайки го като " избор, който заплашва " Гърция, тъй като ще блокира всички ограничения за облекчения в стопанската система, показани от Сириза.

Ципрас добави, че в случай че партията му още веднъж подлучи поддръжка,, тя ще се опита да блокира назначението на Вебер отпред на Комисията.

" Не можем да поемем отговорността за политик, който единствено се интересува от страните на север ", сподели той.

Коментирайки връзките с Турция, Ципрас сподели, че постоянно има риск от случай в Егейско море и изрази угриженост по отношение на вътрешните проблеми на страната.

" Затова имаме причина да бъдем бдителни и готови ", само че посочи, че има съюзи, които Гърция е построила в района.

Ципрас напомни двустранните договаряния за създаване на доверие, които се организират сред гръцки и турски военни в Атина тази седмица.

Основният фокус на тези срещи беше меморандумът, подписан от външните министри на Гърция и Турция през 1988 година, който включва мораториум върху полети на военни самолети над Егейско море през уикендите, празниците и летните месеци юли и август.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР