Гръцкият парламент отхвърли вота на недоверие, внесен от опозицията срещу

...
Гръцкият парламент отхвърли вота на недоверие, внесен от опозицията срещу
Коментари Харесай

Гръцкото правителство оцеля при вот на недоверие

Гръцкият парламент отхвърли вота на съмнение, импортиран от опозицията против ръководеното от премиера Кириакос Мицотакис държавно управление на ръководещата десноцентристка партия " Нова народна власт ", оповестиха организациите.

Искането за събаряне на кабиента беше подложено на гласоподаване след тридневни разисквания, почнали във вторник. То беше импортирано от парламентарната група на опозиционната социалистическа партия ПАСОК на съображение, че съгласно социалистите държавното управление е манипулирало доказателства, свързани с най-голямата в историята на Гърция влакова злополука, станала в нощта против 1 март 2023 година в прохода Темпе край Лариса, при която починаха 57 души. Предложението за избор на съмнение, което беше импортирано от ръководителя на ПАСОК Никос Андрулакис, беше подкрепено от 141 депутати, в това число от тези на най-голямата опозиционна партия в Народното събрание, лявата СИРИЗА, само че те не стигнаха, с цел да може вотът да мине и в последна сметка той беше отритнат със 159 гласа, предва Българска телеграфна агенция. 

Управляващата партия " Нова народна власт " разполага с болшинство от 158 депутати в 300-местния парламент, заради което изходът от гласуването беше предупреден. Опозицията не хранеше илюзии, че ще успее да смъкна държавното управление, само че смяташе, че дебатите могат да повлияят на настроенията на гръцките гласоподаватели преди идните през юни избори за Европейски парламент.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР