Гръцкият парламент днес ще приеме законопроект, с който се изплащат

...
Гръцкият парламент днес ще приеме законопроект, с който се изплащат
Коментари Харесай

2 000 евро за всяко родено дете в Гърция, а ето колко взимат майките в България

Гръцкият парламент през днешния ден ще одобри законопроект, с който се изплащат надбавки в размер на 2000 евро на всяко дете, родено в страната, написа "Български вести ".

Законопроектът към този момент е признат – с болшинство – от съответната комисия и ще се ползва за всички деца, родени от 1 януари 2020 година

Според държавното управление, тази помощ се чака да даде тласък на бъдещите родители и в същото време да бъде значима поддръжка по време възпитанието на детето.

Помощта ще се изплаща на две равни вноски по хиляди евро всяка. Условията за отпущането му са приход до 40 000 евро на семейство съгласно данъчните заявления, а за жители на трети страни – 12-годишен престой в страната.

Отбелязва се, че надбавката за раждане не попада в никоя категория на приходите, освобождава се от всевъзможен налог, такса, данък или удържане в интерес на страната или трето лице и не се конфискува или прихваща с открити задължения.

За помощите за раждане разноските за 2020 година се чака да доближат 123 милиона евро, а за всяка последваща година тя ще бъде към 170 милиона евро.

За съпоставяне в България майките получават 250 лв. за раждане на първо дете и 600 лв. за второ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР